Aanmaken MyEtherWallet

Stap 1
Voor deze gids gebruiken we de gemakkelijkste & meest handige portemonnee-optie voor het opslaan van Ethereum-blockchain.

Ga naar myetherwallet.com en voer een wachtwoord in dat moeilijk te raden is (maar dat je niet vergeet!). Let op: controleer altijd of de URL in de adresbalk correct en veilig is bij het omgaan met cryptocurrency-portefeuilles.

Druk op ‘Nieuwe portemonnee maken’.

Opmerking: als u dit wachtwoord bent vergeten, kunt u mogelijk de toegang tot uw munten verliezen.

Stap 2
Klik op ‘Keystore-bestand downloaden’. Zorg ervoor dat je de waarschuwingen leest en begrijpt.

Het is erg belangrijk dat je dit bestand ergens veilig opslaat (denk aan meerdere externe harde schijven en / of USB-drives die je ergens op een veilige plek hebt gezet).

Als je dat eenmaal hebt gedaan, klik je op ‘Ik begrijp het. Doorgaan met.’

Stap 3
Nu ontvang je niet-gecodeerde privésleutel voor je portemonnee.

Overweeg je privésleutel af te drukken en ergens veilig op te slaan – en verwijder vervolgens alle verwijzingen ernaar vanaf uw computer. Waarom? Omdat u ooit in de toekomst een virus of malware kunt krijgen of een website bezoekt met een advertentie die schadelijke code bevat.

Deze dingen richten zich op een privésleutel, omdat het een makkelijke manier is om uw portemonnee te openen en uw munten te stelen.

Dus waarom zou u uw privésleutel helemaal afdrukken, als het zo onveilig is? Omdat het je laatste redmiddel is. Als u uw keystore-bestand verliest (bijvoorbeeld als uw computer wordt gewist of beschadigd), of als u uw wachtwoord vergeet, kunt u met uw niet-versleutelde persoonlijke sleutel nog steeds als laatste redmiddel toegang krijgen tot uw account.

Er is ook een optie om een papieren portemonnee af te drukken (die alles weergeeft wat je nodig hebt om je portemonnee te openen).

Als u ervoor kiest om dit af te drukken, behandelt u het net als het Keystore-bestand dat u zojuist hebt gedownload: houdt het verborgen en bewaar het veilig.

Klik vervolgens op ‘Uw adres opslaan’.

Stap 4
Nu gaan we je nieuwe portemonnee openen.

Selecteer de optie ‘Keystore-bestand’, upload vervolgens het keystore-bestand dat u in stap 2 hebt opgeslagen en voer uw wachtwoord in.

Als u klaar bent, bladert u omlaag over de pagina om uw geopende portefeuille te bekijken.

Stap 5
Je ziet een lange reeks letters en cijfers met het label ‘Uw adres’.

Dit is uw persoonlijke portefeuille-adres, en dit is waar je jouw Ethereum blockchain munten naartoe gaat sturen.

Kopieer dit adres en bewaar het op een veilige plaats, want we hebben het binnenkort nodig.

Stap 6
Je hebt nu toegang tot MyEtherWallet. Hoe je de cryptomunten kan vesturen naar je wallet vanuit Binance of een Bittrex bekijken dan onze pagina’s die uitleg geven over deze exchange.