verschillen cardano xtrabytes

2017 was een dramatisch jaar voor velen cryptocurrency-projecten. Honderden munten en tokens werden gelanceerd, waarvan vele de slimme contracttechnologie van Ethereum gebruikten. Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies van de eerste generatie ooit als revolutionair werden beschouwd, is hun technologie nu achterop geraakt bij deze nieuwere munten. Het snelle tempo van verandering heeft de waarnemers van deze nieuwe industrie aangemoedigd. Dit belooft wat voor 2018.

Twee nieuwe en langverwachte blockchain-platforms in ontwikkeling zijn bijvoorbeeld Cardano (ADA) en XTRABYTES (XBY). Hoewel veel mensen enthousiast zijn, proberen veel mensen uit te zoeken welk platform als winnaar zal verschijnen in 2018.

Op de lange termijn is het mogelijk dat beide redelijk succesvol zullen zijn. Er is duidelijk ruimte voor meer dan één blockchain in deze wereld-veranderende industrie. Crypto-fans verwachten dat deze twee platforms het in 2018 en daarna zullen gaan uitvechten. Laten we ze vergelijken om te zien welke er bovenop moet komen.

Wat is Cardano?

Geliefd door velen in de academische wereld, is Cardano een blockchain-platform dat sterk afhankelijk is van peer review om de richting en groei te bepalen. Het team achter ADA bestaat uit deskundige ingenieurs, wetenschappelijke onderzoekers en ontwikkelaars met jarenlange cryptogerelateerde ervaring.

Hun Proof of Stake-algoritme gebruikt een meerlagig protocol om een breed scala aan geavanceerde functies aan te pakken. Een afrekeningslaag dient als basis, waarop de controlelaag is gekoppeld (gebruikt om slimme contracten uit te voeren). Deze gelaagde benadering helpt de uitrekbaarheid ervan te vergemakkelijken. Zoals geconfigureerd, treft het systeem een slimme balans tussen privacy van gebruikers en wettelijke vereisten. Hoewel dit vergelijkbaar is met een koorddanspas, vertrouwt Cardano erop dat ze deze naald met succes kunnen rijgen.

De belangrijkste aantrekkingskracht (buiten peer-reviewed te zijn) lijkt zijn vermogen om naadloos slimme contracten te veranderen:

Wat is XTRABYTES?

XTRABYTES is een modulair blockchain-platform dat speciaal is ontworpen om de mogelijkheden voor beveiliging, schaalbaarheid en decentralisatie te maximaliseren. Dankzij de innovatieve ‘Proof-of-Signature’-consensusmethode kunnen transacties zeer snel en zonder de noodzaak voor miners worden verwerkt. Als zodanig vermindert het de energie die nodig is om een ​​enkele transactie te verwerken drastisch.

Bovendien zorgt XTRABYTES voor een bloksignatuur van 100% (waardoor gebruikers een ongeëvenaarde beveiliging krijgen). Dit alles is gebouwd op STATIC-knooppunten (Services Transactions and Trusted-in-Control), die het grootste deel van het consensus-, beveiligings- en governancesysteem behandelen. Om een ​​knooppunt te beheren, moet een belegger minstens 500.000 XBY hebben. Deze vereiste helpt om de algehele beveiliging en functionaliteit van het platform te waarborgen.

Bovendien is het platform code-agnostisch (in tegenstelling tot ADA). Dit betekent dat ontwikkelaars apps kunnen maken op de XTRABYTES-blockchain in vrijwel elke gewenste programmeertaal. Met deze flexibiliteit wordt het voor ontwikkelaars veel gemakkelijker om snel apps te maken; het moet ook veelvuldig adoptie veel sneller aanmoedigen.

Ten slotte heeft het XTRABYTES-platform een ​​groot voordeel ten opzichte van Cardano: de broncode is eigen in plaats van open source. Hoewel sommige mensen dit niet leuk vinden, voorkomt het hebben van een gepatenteerde broncode dat de code wordt gevorkt en dat ‘copycat’ blockchains zich vormen. Dit houdt het systeem op de lange termijn stabieler en functioneler.

Wat zijn de voorspellingen in 2018?

Het is duidelijk dat beide crypto-projecten zeer geavanceerd zijn. En hoewel ze heel anders geconfigureerd zijn, geloven hun respectievelijke supporters sterk dat ze een langdurige invloed zullen hebben op de crypto-industrie als geheel. En hoewel dat waar kan zijn, bestaat er minder zekerheid over deze platforms en hun potentiële invloed voor de komende 6-9 maanden.

Met een marktkapitalisatie van $ 4 miljard zou elke objectieve investeerder het Cardano-project redelijk prijzig vinden. Zoals je misschien zou vermoeden, hecht de crypto-community grote waarde aan technologie die peer-reviewed is. Het is een extraatje dat op dit moment zeker is geprijsd.

Daarentegen heeft XTRABYTES een marktkapitalisatie van iets meer dan $ 43 miljoen. Als er factoren zijn in de verwachte status van het patent en de daaropvolgende introductie van het main net, is het moeilijk te beargumenteren dat deze elementen in de prijs zijn meegewogen. Bovendien, wanneer het systeem live gaat, worden bijna 2/3 van de circulerende munten gesekwestreerd in de STATIC-knooppunten van het netwerk. Dit zal het aanbod doen dalen en de vraag verbeteren. Als zodanig kunnen beleggers zeer positieve ontwikkelingen verwachten voor XBY in 2018.

ADA kan je snel en eenvoudig kopen op Bitvavo. Om in bezit te komen van ADA is het dus  niet nodig om in te loggen op de exchange van Binance. XTRABYTES kan je kopen via Cryptopia.

GA NAAR BITVAVO >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here