De People’s Bank of China, de PboC, heeft op het moment een eigen digitale currency in ontwikkeling, de DCEP wat staat voor Digital Currency Electronis Payments. Er wordt volgens Zhou Xiaochuan, voorzitter van deze bank, al drie jaar gesproken over de mogelijke toepassingen van een dergelijke technologie. De digitale currency die in ontwikkeling is zou gericht zijn op het verbeteren en optimaliseren van betalingen. Het testen hiervan zal starten in 2019. De bank geeft aan dat het niet beslist en cryptocurrency hoeft te zijn maar dat de DCEP ook gebaseerd kan zijn op technologie├źn die reeds bestaan.

De bekendmaking van de bank is ietwat verassend maar aan de andere kant ook weer niet. Een van de voorlopers als het aankomt op het hard aanpakken van cryptocurrency is China. Zij stonden tot voor kort nog negatief tegenover de technologie en heeft nog steeds een strikte regulering. Sinds vorige week heeft China Bittrex en Binance geblokkeerd wat het nog moeilijker maakt voor Chinezen om te investeren in cryptovaluta.

Aan de andere kant is dit vergelijkbaar met wat China vaker doet. Het afweren van buitenlandse projecten en bedrijven en het beschermen van de eigen markt. Daarnaast heeft het land technologische innovatie hoog in het vaandel staan. Nast e aankondiging van het ontwikkelen van een eigen digitale currency maakt China ook duidelijk hoe zij in de toekomst hun houding bepalen tegenover ICO’s en cryptocurrency in het algemeen. Zij zullen slechte projecten stoppen en goede projecten selecteren, testen en valideren. Kort gezegd de PBoC ziet dat er ICO’s bestaan die ook echt een waardevolle toevoeging hebben en zij willen deze met open armen ontvangen. De verwachting is dat, op basis van het Chinese protectionistische beleid, dat vooral de Chinese coins als ‘goed’ worden beschouwd.

Er zijn al enkele succesvolle ‘homegrown’ projecten in China waaronder NEO, VeChain, Waltonchain en TRON. Er ontstond bij de community’s achter deze cryptocurrencies al snel de hoop dat de aankondiging van de People’s Bank of China een mogelijke samenwerking zou betekenen maar hiervoor zijn nog geen concrete aanwijzingen gegeven. NEO, VeChain en TRON zijn te verhandelen op Binance.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here