Heb je 1500 vieuws? Dat wordt dan 2,- Adcoin. Elke dag komen er nieuwe nieuwe digitale munten op de markt en elke bouwer hoop dat hij de ene munt op de markt brengt die voor verandering gaat zorgen. Zo heb je bijvoorbeeld nu de Adcoin, dit moet het betaalmiddel worden om advertenties te kopen en te verkopen. Het pikante hieraan is dat de initiatiefnemers hopen dat de munt niet veel in waarde zal stijgen.

Door onzekerheden rondom de Bitcoin vormden aanleiding voor een nieuwe digitale munt, AdCoin. Patrick van Dijl, een van de 4 Nederlandse oprichters hoop dat de munt ook echt gebruikt gaat worden.

De advertentiemarkt
De AdCoin is echt bedoeld voor de advertentiemarkt en dan voor alle partijen, voor zowel de adverteerders als publishers. Alle partijen moeten er mee kunnen afrekenen.

De munt is heel interessant voor de advertentiemarkt omdat met enige regelmaat maar om kleine hoeveelheden gaat en daar zitten vaak hoge transactiekosten aan verbonden.

De advertentiemarkt is een internationale markt en als je in een andere valuta moet betalen blijft er nog weleens wat hangen bij het omwisselen en dat zijn kosten die niet graag wilt maken. Met een munt, zoals de AdCoin moet je al deze rompslomp kunnen vermijden.

Bijna tot geen waardestijging

De oprichters van de munt hopen dat een echt handelsmiddel gaat worden en geen belegingsmunt. Daarom zijn ze nu druk bezig om de munten te verkopen aan de grote bedrijven in de advertentie industrie.

De munt is gebaat bij een stabiele koers, anders zou het een belemmering zijn om met de munt te gaan betalen en dan schieten ze het doel voorbij. Van Dijl sluit niet uit dat er gespeculeerd kan worden met de munt maar uitslijten kan je het niet.

‘Wildgroei’

Digitale munt-expert Jacob Boersma van Deloitte vindt het ‘lovenswaardig’ dat AdCoin niet uit is op een sterke stijging van de munt, maar is toch voorzichtig. “Er is op dit moment een wildgroei aan cryptocurrency aan de gang en het is gebleken dat het heel moeilijk is voor een munt om echte grootschalige toepassingen van de grond te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here