De komende lancering van EOS mainnet is momenteel een van de meest verwachte evenementen op de blockchain-kalender. De aanloop naar de lancering, die op 2 juni zal plaatsvinden, heeft de waarde van EOS de pan uit zien stijgen en de laatste zeven dagen boven de 72% geklommen. Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 17 miljard en een symbolische waarde bij een hoogste punt ooit van $ 21, heeft EOS de positie veroverd als de 5de meest waardevolle crypto – maar is de explosieve groei van het token gerechtvaardigd?

Naast de lancering van mainnet heeft EOS onlangs een aantal initiatieven aangekondigd die het token naar de hoge notering op Coinmarketcap heeft geduwd, zoals een nieuwe VC-samenwerking en een hackathon bedoeld om dApp-ontwikkelaars naar het platform te brengen.

eos koers stijgt 7 dagen op rij

Kan EOS het waarmaken?

Het EOS-project heeft een aanzienlijke hoeveelheid aandacht getrokken voor de functies die het belooft. EOS is ontworpen om de ideale omgeving voor dApp-ontwikkeling en -implementatie te bieden, en biedt een extreem snelle transactie-doorvoer gecombineerd met helemaal geen transactiekosten.

Hoewel het klopt dat EOS technische stacks biedt die theoretisch de intense transactievraag kunnen bijhouden die door miljoenen verspreide app-gebruikers wordt gepresenteerd via een gedelegeerd proces van bewijs van consensus, zijn sommige marktwaarnemers niet overtuigd van wat wordt gezien als een enorme overwaardering van het EOS-token.

Ethereum-maker Vitalik Buterin heeft onlangs gesuggereerd dat het hele spectrum van ‘alt’-cryptocurrencies massaal overgewaardeerd is, met de nadruk op zijn perspectief dat het blockchain-ecosysteem momenteel oververzadigd is met speculatie.

Als EOS in staat is om de verwachte “miljoenen” transacties per seconde af te handelen, biedt het de ontwikkeling aan van een actieve, productieve ontwikkelaars community van derden, dan is het mogelijk dat het token een sterke waarde behoudt. De huidige waarde van EOS is echter aantoonbaar te wijten aan de lanceringhype van pre-mainnet en de invloed van een zeer effectief uitgevoerde marketingcampagne.

Is EOS gecentraliseerd?

Het EOS-project kan een oplossing bieden voor de schaalbaarheid problemen die momenteel wijdverspreide dApp-implementatie en -gebruik verhinderen, maar tegen welke kosten? De technische architectuur van EOS is gebaseerd op 121 door de gemeenschap gekozen knooppunten, waarvan er 21 de functie vervullen van mijnbouwblokken.

Sommige leden van de gemeenschap hebben deze structuur vergeleken met een vertrouwde derde partij, die vanuit één perspectief op gespannen voet staat met de oorspronkelijke gedecentraliseerde visie die wordt uitgedrukt in Bitcoin-wit papier van Satoshi Nakamoto.

EOS-voorstanders beweren echter dat als EOS ‘supernodes’ worden gestemd door de gemeenschap, de EOS-architectuur zeer resistent is tegen corruptie en dus in overeenstemming is met het doel van gedecentraliseerde grootboektechnologie.

Het bestuursmodel van EOS maakt het ook mogelijk om wijzigingen op protocolniveau te implementeren zonder te hoeven forken, waardoor houders van tokens kunnen deelnemen aan de evolutie van het netwerk zelf.

Dan Larimer, de CTO van EOS, is van mening dat decentralisatie geen zwart-wit kwestie is. Volgens Larimer als het gaat om decentralisatie, zijn nummers niet alles – distributie is belangrijk. In een expositie over de praktische implicaties van decentralisatie in 2015, benadrukt Larimer het nut van Gedelegeerd Proof of Stake-netwerken zoals EOS.

Wil je profiteren van de hype rondom EOS, ga dan snel naar Binance en schaf de digitale munten aan. Je deze cryptocurrency eenvoudig aan schaffen door eerst Bitcoin te kopen.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here