Hoewel de Bitcoin nog altijd een van de meest populaire cryptomunten blijft, is er toch ook veel te doen rond andere cryptocoins. Deze maand wordt namelijk een bijzondere maand voor de eigenaren van Monero(XMR). Ben je in het bezit van deze digitale munt dan krijg je namelijk voor elke 1 Monero 10 MoneroV, een van de vele forks.

Voorbeelden van populaire forks zijn bijvoorbeeld Bitcoin Cash en Litecoin Cash. Deze afsplitsingen proberen een betere versie van de originele munt te zijn maar voeren daarmee zulke grote veranderingen door dat het tot een letterlijke afsplitsing leidt in de blockchain. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen Monero en MoneroV?

Belangrijke verschillen

Als eerste: en is maar een beperkt aantal MoneroV, dit in tegenstelling tot Monero. Op het moment van schrijven is de Monero(XMR) 300 dollar waard, een mooie prestatie maar het aanbod Monero is heel erg groot. Dit is een mooie oplossing maar belooft een minder explosieve groei in waarde voor investeerders omdat het aanbod immers met de vraag mee groeit. De MoneroV heeft dus een beperkt en vast aanbod en terwijl de vraag hopelijk groeit blijft het aanbod stabiel. Hierdoor zal de waarde omhoog schieten. Door investeerders wordt daar dan ook een goudmijn in gezien die je huidige eigenaar dan ook nog eens gratis in je bezit krijgt. Dit is de verwachting mits deze fork niet weer en snelle hype veroorzaakt die daarna weer en stille dood zal sterven.

Nog een bijzonderheid van de MoneroV is hoe deze digitale munt op kan schalen. Cryptocoins zoals Bitcoin en Monero hebben last van een schaalprobleem. Door de populariteit van Bitcoin zijn de kosten omhoog geschoten en daarbij is er een lange transactie tijd. Dit hindert op extreme wijze het echte praktische nut van de coins. Dit is toch wel belangrijk om te kunnen slagen voor het einddoel. Het is niet helemaal duidelijk hoe MoneroV dit probleem ontwijkt maar de website belooft dat een speciaal protocol, MimbleWimble,  deze schaalproblemen zal doen verdwijnen. We zullen later deze maand gaan ontdekken hoe dat precies in zijn werk zal gaan maar de belofte is eigenlijk al iets om blij van te worden. Als je daar verbeterde privacy-principes aan toevoegt dan heb je een zeer veel belovende cryptomunt.

Op 18 juni gaat het team achter de cryptocoin een lichte wallet lanceren en vanaf die datum gaat het en stuk eenvoudiger worden om transacties met de nieuwe munt te voltooien. Deze handeling alleen al zal de waarde van MoneroV laten stijgen. Hoe kom je in het bezit van deze munten? Je hoeft enkel maar in het bezit te zijn van Monero en je munten moeten in een wallet zitten die de fork ondersteunt.  De GetMonero en MyMonero zijn daar voorbeelden van. Is dit niet het geval dan krijg je dit gratis geld dus niet….

Niet te vroeg juichen

Vraag is of we nu allemaal moeten gaan juichen…Deze ontwikkeling van de MoneroV is te vergelijken met die van Litecoin Cash. Deze werd door de oprichter van Litecoin als ‘scam’ bestempeld. Je creëert door het gratis weggeven van munten een grote hype want iedereen houdt van gratis geld. Je creëert er echter ook een bubbel mee en is dat alles waar de makers zich op richten? Om snel geld te verdienen?

De kans is natuurlijk ook aanwezig dat dit echt een munt wordt welke zich op lange termijn zelf gaat bewijzen. Het is een feit dat Monero een brede ondersteuning heeft en 300 dollar waard is. Dit is niet te overtreffen met wat gratis geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here