DAPS is een geplande experimentele hybride vork-swap van Peepcoin, die in jun (2018) zal plaats vinden. Het doel van het DAPS-protocol is om een ​​volledig anonieme digitale munt uit te brengen waar uiteindelijk mee betaald gaat worden.
Hoe willen ze dat precies doen? Ze hebben een unieke mix van geteste obfuscation-technieken gemaakt, en gebruiken alleen wat echt nodig is. Het team van DAPS is er van overtuigd dat zij de meest anonimiteit zal bieden in verhouding tot de huidige protocollen.

Beter goed gejat dan slecht bedacht

Ze maken gebruik van verschillende succesvollen functies van concurrerende protocollen, ze hopen daarmee een duurzaam en volledig anoniem systeem te implementeren met een gegarandeerde privacy terwijl tegelijkertijd het “vertrouwensprobleem” van volledig private netwerken wordt verwijderd.

Peepcoin

De erfenis van DAPS is geworteld in Peepcoin, een muntstuk op basis van het libzerocoin-protocol met anonimiteit functies. Al de functies van Peepcoin zullen gaan draaien op een DAPS-netwerk en Peepcoin-houders toe te staan ​​om na voltooiing deze nieuwe keten te gebruiken. De swap zal zijn gecrediteerd op een 1: 1 basis op een datum die nog moet worden bevestigd (TBC).
Een belangrijke duw voor DAPS is het anonimiseren van assets en het beveiligen van een infrastructuur voor ontwikkeling van verdere functies. DAPS wil meer zijn dan een munt, maar een cultuur.

Waarom DAPS?

In traditionele blockchains en verschillende “gedeeltelijke” anonimiteitsketens worden de gebruikers blootgesteld aan analyses en kwaadwillende aanvalsvectoren. Onderdrukkende regeringen zullen deze gegevens gebruiken om gebruikers van cryptocurrency te volgen en te straffen. Ze streven ernaar om iedere gebruiken in staat te stellen dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen financiën.

Bitcoin problemen

Bitcoin is niet anoniem. Door ontwerp om dubbele uitgaven te voorkomen, is de blockchain volledig openbaar en zichtbaar voor iedereen. Deze gegevens kunnen eenvoudig worden bijgehouden en eventueel gebruikt door kwaadwilligen. Dit maakt Bitcoin onbetrouwbaar, dat wil zeggen dat je geen enkele bitcoin-knooppuntoperator kan “vertrouwen”, je kunt de ketenstatus verifiëren met behulp van derden. Dit is een van de manieren waarop het Bitcoin-netwerk de gezondheid van het netwerk beveiligt, ten koste van volledige geldbeleggingen.

Privacyvaluta’s zijn niet volledig privé. De enige “volledig private” keten is Zcash, wat geen vertrouwd systeem is. Om een ​​volledig private blockchain te worden, moet er een zekere mate van vertrouwen worden geschonken aan de “Nodes” (Masternodes / Nodes) als een centraal bestuur van de muntaanvoer, inflatie en verschillende specificaties. Dit is de “Trust Issue” van volledig private munten.

In een volledig anonieme valuta kunnen knooppuntoperators in het geheim buitensluiten om oneindige munten (Zcash Hyperinflation Hack) te genereren zonder dat een derde partij controleert of de ketting onder een dergelijke aanval staat. Aangezien je wijzigingen niet kunt terugdraaien, is het van cruciaal belang om dergelijke aanvallen of collusie te kunnen detecteren wanneer ze zich voordoen en niet na het feit zoals met Zcash’s Zerocash-protocol.

Het introduceren van een mate van ‘Trust-less-ness’ aan het Trust-systeem van een volledig private munt is een verandering van de manier waarop privacymunten kunnen worden behandeld. Deze on-board Trustless Trust-oplossing wordt Proof-of-Audit genoemd.

Wat is het vertrouwen probleem?

In een volledig anoniem privé-munten netwerk moet je erop kunnen vertrouwen dat de knooppunten te goeder trouw werken. Er is geen externe verificatie voor transacties, saldi of emissies. Om te weten hoe het met de keten gaat, moet je informatie krijgen van “Trusted Nodes”. Hoe verifieer je de echtheid van de keten wanneer de wachters de mensen zijn die je de status van de keten vertellen? Het is een kwestie waar grote privacymunten setup-commissies voor hebben. Dit is het ‘vertrouwensnummer’ van volledig anonieme crypto-valuta’s, omdat je moet vertrouwen dat de knooppuntoperatoren eerlijk werken.

In theorie kunnen knooppuntbezitters in een volledig anonieme keten, ongeacht het protocol, off-chain samenspannen om hun knooppunten kwaadwillig uit te voeren. Dit kan op vele manieren rampzalig zijn voor elk netwerk en vormt een ingebouwd beveiligingsrisico voor eerdere iteraties van volledig privé-netwerken. Als knooppunten samenspannen, in het geheim oneindige munten voor zichzelf genereren en ze uitgeven, zou de wereld dit niet kunnen ontdekken, omdat de transacties en saldi voor het publiek verborgen blijven.

Om vertrouwenloos te zijn, moet een objectieve derde partij in staat zijn om de munttoevoer te verifiëren, muntemissies te controleren en ervoor te zorgen dat knooppunten niet kwaadwillig worden gebruikt. We geloven niet dat vertrouwen in de eerlijkheid van knooppunteigenaren de enige backstop moet zijn tegen kwaadwillende acties. Het Harpocrates-protocol zal op een elegante manier een hard gecodeerde oplossing voor het ‘vertrouwensprobleem’ hebben met behulp van de protocollen die al beschikbaar zijn. Door naar de pagina te gaan over DAPS leggen wij uit hoe je van Peercoin Daps kan ontvangen tegen een verhouding van 1:1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here