huawei blockchain cryptocurrencie

De Chinese smartphonemaker Huawei is bezig met een nieuwe smartphone waarbij de focus ligt op cryptocurrencies. Huawei lijkt dus nu ook bezig te zijn met de blockchaintechnologie want het toestel zou draaien op applicaties welke op de blockchaintechnologie gebaseerd zijn.

Veiligheid door blockchain

Het toestel zou in principe beter beveiligd zijn door gebruik te maken van blockchain. Deze technologie wordt  als een soort database gebruikt om van alles op te slaan maar op geen enkele locatie worden de gegevens opgeslagen waardoor het voor hackers moeilijker is om er mee aan de haal te gaan. Voor Huawei is veiligheid uiteraard heel erg belangrijk als zij besluiten iets met cryptocurrency te gaan doen.  De geruchten gaan dat Huawei met een toestel komt met een currency wallet waarin je al je cryptomunten op kunt slaan. Zij zouden in onderhandeling zijn met Sirin Labs om gebruik te maken van het Sirin OS besturingssysteem op het toestel. Ook zou Android op het cryptocurrency toestel draaien.

toest sirin labs

Eigen cryptocurrency toestel van Sirin Labs

Het is nog even afwachten of Sirin Labs een Huawei toestel met hun besturingssysteem ziet zitten. Zij hebben namelijk zelf plannen om een soortgelijk toestel op de markt te brengen. Dit toestel met de naam Finney zou ook komen met een cryptocurrency wallet en met deze wallet kunnen gebruikers cryptocoins offline opslaan en ook normale valuta omzetten naar digitale munten. Dit toestel zou uitgerust zijn met een 5,5 display inclusief notch, 6GB RAM en 64GB opslagruimte.

Ook blockchain PC naast smartphone

Aangezien er al 25000 pre-orders zijn lijkt er vraag te zijn naar de smartphone van Sirin Labs. Het toestel zou 812 euro moeten gaan kosten en zit daarmee op de lijn van veel andere toestellen dit jaar.  Het doel van Sirin Labs is om wereldleider te worden in het aanbieden van veilige open source electronica voor consumenten. Het gat zou hiermee gedicht moeten worden tussen massa’s en de blockchain economie. We kunnen overigens naast de Finney Smartphone ook een Finney PC verwachten.

Er is steeds meer interesse van bederijven voor blockchain. Op het moment zou ook Google bezig zijn met blockchain. Zij willen deze gebruiken voor het veilig houden van data van klanten. Kans is dat de technologie later ook wordt ingezet voor clouddiensten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here