Iedere computer gebruiker zal ongetwijfeld wel de naam McAfee kennen. John McAfee was de oprichter van de virusscanner McAfee die op mening computer is geïnstalleerd. Hij heeft het bedrijf jaren geleden verkocht en richt zich volledig op cryptocurrencies. Hij ziet zichzelf als een pionier in deze wereld en wordt door vele als een invloedrijk persoon gezien. Wanneer hij een tweet plaatst over een altcoin dan is de kans groot dat het een positieve invloed heeft op deze munt maar is dit een promotieactie of is deze munt dan echt zo goed?

De achtergrond van McAfee

McAfee heeft een goede achtergrond en heeft onder meer werkervaring bij NASA en Lockheed (o.a. vliegtuigen en wapens). Tijdens zijn werkzaamheden daar werd zijn computer getroffen door een virus. Dit was het moment dat hij zich ging richten op een anti-virus. In 1987 begon hij aan zijn bedrijf McAfee. Dat werd een succes want iedereen kent wel McAfee virusscanner. Het bedrijf bestaat nog steeds maar John McAfee is al sinds 1994 vertrokken. Het bedrijf draagt nog wel zijn naam en een aantal jaar geleden heeft John McAfee zelfs een rechtszaak verloren dat hij aan nieuwe bedrijven die hij opricht geen McAfee mag plakken.

Bitcoin gekte

John McAfee stapte op het juiste moment in bitcoin en zag toen al dat het iets was waar hij veel geld mee kon verdienen. Wel op papier want hij zegt dat hij ze niet verkoopt. Hoeveel bitcoins hij heeft is onbekend. Wel heeft hij wereldberoemde uitspraken over bitcoin.

Twitter John McAfee
Twitter John McAfee

Hierboven een twitter bericht van John McAfee waarin hij schrijft dat hij pas zijn bitcoins verkoopt als het koersdoel is bereikt. Door zijn uitspraken hopen eigenlijk veel mensen dat het koersdoel niet wordt gehaald.

Promotie of kennis over altcoins?

John McAfee communiceert met de buitenwereld alleen via twitter en is ook actief op andere sociale kanalen. Hij heeft een grote schare aan volgers, meer dan 460.000. Dit aantal is de afgelopen sterk toegenomen omdat hij via twitter kleine digitale munten onder de aandacht brengt met ‘Coin of the day’. Hij deed dat elke dag om 15.00 Nederlandse tijd, hij is daar nu wel mee gestopt. Vlak na zo’n aankondiging schoot zo’n digitale munt de lucht in. Omdat hij zogenaamd hout snijdt gaan veel handelaren de cryptocurrency kopen die hij aanschrijft. Wij hebben een aantal voorbeelden die dit aantonen.

  • Verge (XVG) op 13 december is het meest extreme voorbeeld. Ten tijde van promotie was de koers nog maar $0,01. Na het onder de aandacht brengen van deze munt schoot die door in 2 weken naar $0.28
  • Electroneum (ETN) op 21 december, is nog te kort om die te beoordelen.
  • Burst (BURST) op 22 december stijgt van 0,028 naar maar liefst 0,09
  • Digibyte (DGB) op 23 december, een stijging van 0,055 naar 0,09 maakte een korte opleving staat nu wel weer rond de koers van 23 december
  • Reddcoin (RDD) op 24 december, stijgt van 0,0093 naar 0,022, maar zakt een dag later weer naar 0,012.
  • Humaniq (HMQ) op 25 december, stijgt van $0,48 naar meer dan $1,00, om daarna weer terug te zakken naar $0,50.

Het lijkt wel of de rek er een beetje uit is bij de voorspellingen van John McAfee.

Maar wie verdient eraan?

Je gaat al snel denken dat je rijk kan worden als je de tips van John McAfee opvolgt maar is ook echt zo? De grootste stijgingen zie je heel snel naar publicatie van zijn tip maar het bereikt maar een kleine groep omdat het zo snel gaat. Wij denken dat het meer om geluk draait, wanneer je een munt in bezit hebt die hij promoot kan je er op mee liften. Om nu een cryptocurrency te kopen die hij promoot en daarna nog verdubbelt is niet voor veel weggelegd.

Er is uiteindelijk maar 1 grote winnaar met zijn promotie activiteiten en dat is John himself. Hij weet precies wanneer hij een digitale munt gaat promoten. Hij kan een munt heel goedkoop inkopen als hij er gaat promoten en met winst verkopen na een ‘tip’ van hem. Hij pakt daar natuurlijk een heel groot rendement op.

John kan je inhuren?

Er gaan zelf geruchten de ronde dat je McAfee kan inhuren om in de spotlight te staan bij ‘coin of the day’. Wanneer dit echt het geval is betekent het ook dat de munten die zijn gepromoot kansloze munten zijn waar je in de toekomst niks aan hebt en eigenlijk meteen weg moet doen, kwaliteit komt altijd boven drijven.

Wij raden je daarom aan om niet alle tips van John McAfee klakkeloos over te nemen. Want als andere geruchten kloppen dat hij veel bitcoins heeft kan hij de markt zelf manipuleren in voor en nadeel. Want iedereen wilt een graantje meepikken met deze hype maar als je iets te euforisch wordt dan bestaat er ook een kans dat je een verliezer gaat worden van deze hype.

GA NAAR BINANCE >>

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here