Ondanks al het slechte nieuws op de cryptomarkt vanuit China is er nu toch weer een flink stijgende lijn te bespeuren. Door het verbod op ICO fundraising en tokentrading van de Chinese overheid kreeg de hele cryptomarkt rake klappen. Ook zijn er diverse Chinese exchanges gesloten en is er een tijdelijk totaal verbod op cryptohandel op komst. De grootste klap kreeg NEO, het Chinese Ethereum te verweken. Wat uiteraard een logisch gevolg was.

Stijgende lijn NEO

Na een hoogtepunt op 16 augustus, 55 dollar, zakte de Neo de laatste weken af tot een dieptepunt. Hij zakte namelijk tot onder de 13 dollar. Dit lijkt nu een overreactie op het slechte nieuws want inmiddels is deze cryptomunt de afgelopen week weer gestegen naar 30 dollar. Dit is een stijging van 35% tijdens een paar dagen, en meer dan een verdubbeling van de munt op zijn dieptepunt.

Hoewel China een grote speler is op de cryptomarkt zijn zij in 2017 lang niet meer zo toonaangevend. Door legalisering van cryptovaluta in landen als Japan en Zuid-Korea is er een grote groei in de handelsvolume.

Koersstijging door traden

Een van de redenen voor de sterke koersstijging van de NEO is dat hij binnenkort gaat traden op de Koreaanse exchanges Upbit en CoinNest. Hierdoor wordt het mogelijk voor Koreanen om met de Zuid-Koreaanse Won of met de Bitcoin Neo te kopen. Door het toevoegen van Zuid-Koreaanse markten lieten de cryptomunten Monera en Dash al zeer grote winsten zien.

Eerste ICO op Neo netwerk

De heer Da Hongfei, oprichter van het NEO netwerk en erg actief in de media heeft onlangs bijzonder nieuws naar buiten gebracht. De technische vooruitgang gaat volgens plan en daarom gaat er op 8 oktober een eerste ICO op het  NEO-netwerk plaats vinden: De Red Pulse ICO. Hier wordt vol verwachting en met spanning naar uit gekeken. Bij deze ICO kan uitsluitend met NEO betaald worden wat natuurlijk ook een mogelijke reden kan zijn voor de grote koersstijging.

Er wordt door het platform alles aan gedaan om zich zoveel mogelijk aan de strenge regelgeving van de Chinese toezichthouders te houden. Hierdoor lijkt het dan ook dat de NEO als cryptovaluta en app-platform de beste positie heeft. Alle strenge en opgelegde maatregelen zijn misschien wel een zegen voor de NEO: alle concurrentie is straks voor een groot deel uitgerangeerd.

 

Bron www.cryptokrant.nl  –  waarom stijgt de NEO koers zo hard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here