Uit een nieuwe studie van durfinvesteerder Mangrove Capital partners is gebleken dat een willekeurige belegging in nieuwe cryptomunten die afgelopen jaren via ICO”s zijn gelanceerd, een gemiddeld rendement op zou hebben geleverd van 1.320 %.

“Als je blind 10 duizend euro had gestoken in elke ICO (initial coin offerings), inclusief de lanceringen die zijn mislukt, dan zou je inleg ruim 1.320 keer zoveel waard zijn geworden” aldus de studie van Mangrove Capital partners. Mede auteur van het rapport is Michael Jackson, directeur van Mangrove en voorheen operationeel directeur bij Skype. In het rapport werden 204 lanceringen onderzocht van nieuwe cryptomunten welke bij ICO’s nog actief werden verhandeld en van digimunten die zijn geflopt.

De uitkomsten van het rapport geven duidelijkheid aan waarom de zakenbanken op Wall Street,verzekeraars en pensioenfondsen steeds meer interesse krijgen voor cryptomunten.

Initial Coin Offering

Met ICO’s, initial coin offerings, ontvangen beleggers eenheden van een nieuwe cryptomunt, tokens. Dit zijn over het algemeen de twee meest courante munten zoals de bitcoin en de ethereum. Vervolgens kunnen deze worden verzilverd voor ‘echt’ geld. Hiermee worden de blockchainprojecten van de startups gefinancierd. Het gaat daarbij om digitale registers waar, zonder tussenkomst van derden, de transacties met de nieuwe munten worden opgeslagen.

Doorgaans is de nieuwe cryptomunt gekoppeld aan de activiteit van de startup. Daarover zegt Mangrove het volgende:

“Een online muziekdienst zou eigen tokens kunnen uitgeven aan beleggers. Die kunnen deze eenheden vervolgens als klant gebruiken om te betalen voor abonneediensten zodra het product operationeel is. Daarnaast is er dus ook een kans dat de waarde van de tokens stijgt”

Er is door beleggers, sinds de start van het jaar, meer dan twee miljard dollar in ICO”s gestoken. Door diverse overheden wordt er gewaarschuwd dat het erg risicovol is om te beleggen in nieuwe cryptomunten. Een aantal munten zijn flink gestegen in waarde maar de enorme koersfluctuaties zijn kenmerkend voor de crypto markt.

Een van de critici die spreken over een ‘speculatieve zeepbel’ is zakenbank UBS. Afgezien van deze onzekerheden wordt er door zakenbanken en hedgefondsen steeds meer belangstelling getoond voor het beleggen in nieuwe cryptomunten. Zo werd onlangs bekend dat zakenbank Goldman Sachs de mogelijkheden aan het onderzoeken is om een handelsplatform voor bitcoins op te zetten. Dit zou een  grote doorbraak beteken, aldus Etienne Brunet, een durfinvesteerder in Londen. Brunet zegt: “institutionele beleggers hebben een beursmakelaar nodig die in staat is grote hoeveelheden van cryptomunten te kopen en verkopen”. Hij is van mening dat Goldman Sachs daar heel geschikt voor zou kunnen zijn. Dit neemt niet weg dat er nog veel obstakels zijn betreffende de regelgeving en het faciliteren van omvangrijke handel geeft Brunet toe. Zijn conclusie is dat de waarneming is dat de bitcoin en ethereum een nieuw soort belegging is. De vele andere cryptomunten zijn nog zeer speculatief.

 

 

Bron: www.businessinsider.nl  gemiddeld rendement van 1.320% op de lancering van nieuwe cryptomunten

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here