Lisk is een naam die gemakkelijk blijft hangen maar wat is Lisk nu eigenlijk voor munt? Lisk werd via een ICO in de periode van 22 februari tot 21 maart 2016 in de voorverkoop gedaan om op die manier 5,8 miljoen dollar te verzamelen voor het ontwikkelen van de virtuele munt. In 2016 was zo’n ICO nog een vrij nieuw concept en stapte niet zomaar iedereen in. Lisk had echter een goede start maar daarna werd het een beetje stil.

We zijn nu een jaar later en de munt begint nu van een vlakke koers los te komen. De fout die in de PR van deze munt wordt gemaakt is dt er nog geen duidelijke visie omtrent de Lisk is beschreven. Toch is deze visie er wel degelijk en deze wordt dan ook beetje bij beetje onthult op de blog. Een aantal feiten op rij betreffende de Lisk:

Lisk is ontstaan uit het Crypti project Oliver en is geen afsplitsing of afgeleide van Ethereum. Op deze basis werd er een nieuwe gedecentraliseerde blockchain applicatie platform gelanceerd. Er zijn verschillen tussen Lisk en Ethereum die het platform behoorlijk uniek maken. Verschillen zijn bijvoorbeeld het gebruik van Delegated Proof of Stake (DpoS) algoritme en het gebruik van sidechains.

Opmerkelijk is dat Lisk gebruik maakt van Javascript. Zij hebben voor Javascript gekozen omdat dit meerdere mogelijkheden biedt zoals implementatie in webapplicaties, in het tastbare deel waar de gebruiker in controle is. Door de gebruiksvriendelijke functionaliteit is Lisk een ideaal platform om te koppelen.

Door Lisk is er een grote partner aangetrokken voor de ontwikkeling van Javascript toepassingen. Zij brengen samen met Microsoft Azure de Lisk Blockchain Application Platform naar de Azure cloud. Door Microsoft is het groots opgepakt door Lisk officieel te integreren in het Azure Blockchain as a Service programma. Wereldwijd kunnen ontwikkelaars hun Lisk applicaties gaan ontwikkelen, testen en uitrollen op de infrastructuur die Microsoft in hun cloud oplossingen biedt. Dit effent de weg voor grootse ontwikkelingen.

Als altcoin kan Lisk een hele interessante koop zijn voor op de langere termijn. Het is daarom goed om de ontwikkelingen en vorderingen goed in de gaten te houden. Als Lisk de interesse van de markt weet te versterken dan zal de capaciteit en prijs verder toe gaan nemen. Lisk heeft erg veel potentie als het kan concurreren met Etheruem of deze zelfs voor bij kan streven. Als je Lisk op wilt gaan slaan in een eigen wallet dan zijn er twee keuzes: Lisk Nano en Lisk Core. Met Lisk Nano, een eenvoudige wallet voor Mac, Windows en Linux, kun je transacties verzenden en ontvangen zonder dat je hoeft te synchroniseren met blockchain. Lisk Core is een wallet met een uitgebreide technische vormgeving welke wel synchroniseert met blockchain. Je zit met Lisk Core bovenop het Lisk Platform en hebt de beschikking over de complete API.

 

Bron: www.bitkoers.nl  Wat is Lisk

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here