Onlangs werd bekend dat er twee financiële bedrijven aan de slag gaan met blockchain. Door Mastercard werd er patent aangevraagd voor een systeem wat op blockchain lijkt en waarmee je direct kunt betalen. Ook de Britse startup LBX is begonnen met een betaalkaart waarmee je direct met je cryptovaluta af kunt rekenen.

Volgens TechCrunch heeft het patent van MasterCard “Method and System for Instantaneous Payment Using Recorded Guarantees”. Hoewel het geen blockchain is, lijkt het er wel erg veel op. Je hebt hierbij en blockchain-achtig archief waarmee je internationale transacties direct op kunt slaan en kunt beheren.

Er staan hierin een profiel en een bankrekeningnummer. Vindt er een transactie plaats dan krijg je een bericht met een specifiek rekeningnummer en het bedrag wat er wordt overgemaakt. Wordt blockchain zelf niet genoemd, plan van MasterCard is om de technologie wel in het proces te gaan gebruiken.

LBX en blockchain

Misschien is het idee van LBX nog we interessanter. Business Insider meldt dat het de bedoeling is dat ze een pinpas gaan maken waarmee je in het Verenigd Koninkrijk met cryptovaluta zoals Bitcoin kunt gaan betalen. Naast deze mogelijkheid wisselt het de Britse pond om naar cryptovaluta.

Deze nieuw pinpas zou Dragoncard moeten gaan heten en je kunt hiermee betalen met ethereum, bitcoin, ripple, litecoin en monero. Verwachting is dat er in de toekomst nog meer cryptovaluta bij komen. De Dragoncard wordt gekoppeld aan een speciale app. Met deze app kun je via de LBX-beurs cryptovaluta kopen en beheren. Je betaalt daar wel kosten voor namelijk 0,5 procent van het bedrag. Met de Dragoncard kun je ook geld opnemen en wordt het geld omgezet in Britse Ponden.

 

Bron: www.numrush.nl   LBX en Mastercard gaan beide aan de slag met blockchain

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here