Team van monero liefhebbers gevestigd in Hong Kong hebben een alternatieve versie van LocalBitcoins.com gelanceerd.

Genaamd LocalMonero.co, de kopers en verkopers van de cryptocurrency zullen elkaar op basis van  land en verblijf verbinden. Gebruikers kunnen elkaar ontmoeten en monero ruilen voor contant geld of koop het online.

Monero gecreëerd in 2013 is een privacy crtyptomunt die de transactiegegevens van de gebruiker verbergt door gebruik te maken van een cryptografische methode genaamd ‘ringsignatures’.

Net zoal de munteenheid, is LocalMonero.co ook toegewijd aan privacy, als de oprichters. Ze vertellen zelf in de vorm van een Reddit-post; ‘Wij houden geen IP-logboeken en we hebben geen e-mail nodig voor gebruikers. Wij houden alleen 180 de berichten van transacties vast voor wanneer het eventueel mis gaat bij bemiddeling. De logboeken zijn versleuteld en alle bijlage die tijdens de conversaties worden geüpload, hebben een watermerk en zijn gecodeerd om onbevoegde gebruikers te voorkomen.

Toch is de zoektocht naar privacy een beetje complex, met als uitgangspunt dat de website handelaren moet koppelen op basis van locatiedata. LocalMonero stelt hiervoor Google API’s in gebruik, maar hiermee kunnen gebruikers ook de functie handmatig overschrijven door hun eigen lengtegraad en breedtegraad in te voeren bij het zoeken naar lokale handelingen.

De timing van de lancering lijkt misschien wat te opportunistisch maar het kan eventueel goed uitpakken.

Monero kwam afgelopen week in de ‘spotlights’ toen het op een dag met 80% zag stijgen zag, aangezien de prijs per munteenheid van $ 35 tot $ 95 steeg. De prijsverhoging volgde op een aankondiging dat Zuid-Koreaanse Bithumb Exchange binnenkort een monopolie zou toestaan ​​als handelspartner.

De cryptocurrency werd officieel geïntroduceerd op 27 augustus bij Bithumb en bereikte een alledaagse hoogte van 153,31 dollar per dag later. Een monero-token was ongeveer 128 dollar waard op het hoogste punt volgens CoinMarketCap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here