Er zijn maar weinig mensen die zo geloven in cryptocurrency als Didi Taihuttu. Deze 39-jarige Limburger haalde de afgelopen weken vele kranten en internetfora ’s omdat hij zijn huis te koop heeft gezet voor Bitcoin en woont nu tijdelijk op een camping in de buurt van Venlo. Overigens heeft hij ook de rest allemaal te koop gezet in ruil voor Bitcoin oa auto, motor, elektrische fietsen en het speelgoed van zijn kinderen.

Met deze opbrengsten koop hij Bitcoin en andere cryptomunten met als belangrijkste cryptomunt NEO.

Didi Taihuttu geloof heilig in het Chinese Ethereum, zoals die ook wel bekendstaat. Hij wilt met behulp van de cryptocurrency zijn vermogen verveelvoudigen. Dagelijks overlegt hij met 15 anderen via Skype welke munten nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden of in worden geïnvesteerd. Alle 16 analyseren de markt en gaan dan over tot een koop of verkoop, onder het motto ‘twee paar ogen zien meer dan één’.

“Het zijn mensen die veel ervaring hebben in het handelen op de beurs. Dat is waar het mij een beetje nog aan ontbrak”, zegt Taihuttu, die in 2010 begon met het minen van Bitcoin.

NEO volgens vele het Chinese Ethereum

Taihuttu verwacht veel van NEO, dat bekend staat als het Chinese Ethereum. NEO heeft veel potentie en sinds het begin van 2017 tot nu ruim 200 keer meer waard geworden en zou die volgens de Limburger nog een keer over de kop kunnen gaan.

“Ik denk dat de NEO een mooie coin is om binnen nu en twee jaar veel rendement uit te halen” aldus Taihuttu

Foto: Coinmarketcap.com

NEO heette nog in het begin van 2017 AntShares maar veranderde haar naam naar NEO en is een project van de Chinese startup Onchain, deze startup is al sinds 2014 bezig om zijn technologie achter de munt te verbeteren. De NEO is gebaseerd, net als alle andere cryptovaluta op blockchaintechnologie. Het is daarmee mogelijk om processen gedecentraliseerd te regelen zonder tussenkomst van een derde partij.

De basis is en blijft blockchain

Bitcoin is de meest gebruikte en bekende blockchain. Met dit systeem worden banken overbodig en het vertrouwen in dit systeem komt vanuit het netwerk zelf die de grootboek bij houden van alle transacties. Bitcoin blijft in principe maar één munt en de mogelijkheden zijn beperkt, Ethereum daarentegen. De Russische programmeur Vitalik Buterin heeft een soort gelijk platform gebouwd als Bitcoin/blockchain met de naam Ethereum. Bij dit platform is het eenvoudiger om nieuwe toepassingen te verrichten op de blockchaintechnologie. Je moet dan denken aan het regelen van betalingen, het versturen van berichten of het afsluiten van slimme contracten (licenties etc).

De NEO Smart Economy

Volgens vele ‘kenners’ waaronder Didi Taihuttu is NEO een verbeterde versie van Ethereum. Bij Ethereum kan je alleen maar werken met de programmeertaal Solidity is het bij NEO mogelijk om met meer gangbare programmeertaal te werken bijvoorbeeld; Java, .Net en Pyton. Met deze programmeertalen is het ook mogelijk om applicaties te bouwen op het netwerk van NEO. Een ander goede eigenschap van NEO is dat zij zich verder willen focussen op digitale identiteit. Bij Bitcoin en Ethereum willen ze juist dat zoveel mogelijk transacties anoniem zijn wil NEO juist dat je een identiteit moet verifiëren om zo het vertrouwen te vergroten.

 

“NEO wil beter integreren met de reële economie”, zei CEO Da Hongfei onlangs tegen The Next Web. “Alleen door een vorm van digitale identiteit te introduceren kunnen we fysiek bezit op een juiste manier omzetten in een digitale wereld.” Bij Ethereum heet het smart contracts, NEO noemt het bij zichzelf, smart economy. NEO heeft al aangetoond dat het een betrouwbaar en efficiënt platform is en kan per seconde 10.000 transacties verwerken, Ethereum moet het doen met 15 transacties per seconde.

Wat zijn de kansen voor NEO

Taihuttu zie veel potentie bij NEO als tegenhanger van Ethereum  “Als het dadelijk rustig wordt in China, en het is denk ik al rustig aan het worden, dan kan de NEO doen wat de Bitcoin al gedaan heeft.”

“Als je de opkomst van bitcoin koppelt aan de economische groei van westerse landen, dan kun je de NEO koppelen aan de Chinese en Aziatische groei”, zegt Taihuttu. “Wat de bitcoin is voor de dollar- en eurolanden, dat gaat de NEO zijn voor Aziatische landen.”

 

 

Bron: www.businessinsider.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here