Beide munten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de crypto-gemeenschap maar welke van de twee gelijkwaardige digitale munten zal het beter gaan doen in 2018?

Als Ripple de Goldman Sachs van crypto is, is Stellar de antagonist ervan, Robin Hood, waarbij de laatste erop wijst dat de eerste aan bijna 60% van de oorspronkelijk uitgegeven Ripple-tokens hangt. Wat volgens de kritische betekent dat ze gemakkelijk hun eigen markt kunnen manipuleren. Bijvoorbeeld: 60% is een torenhoog percentage van het eigenaarschap van de oprichter.

Stellar heeft de controle over zijn overtollige tokens overgelaten aan een non-profitorganisatie die de Stellar Development Foundation wordt genoemd en die geen aandelen of winsten aan particulieren heeft. Bovendien wordt het ondersteund door een weldoener.

Als je de twee concurrerende teams vergelijkt, valt je meteen het grote verschil in bestuur op. Ripple bestaat uit ex-bankiers en een adviesraad van wereldwijde financiële instellingen , terwijl Stellar een groep startende veteranen zoals WordPress-oprichter Matt Mullenweg Y Combinator President Sam Altman heeft.

Graaf een beetje dieper, en men realiseert zich ook dat Ripple zijn eigen concurrent financiert in Jed McCaleb , mede-oprichter van Stellar. McCaleb begon als mede-oprichter van Ripple maar werd verbannen door zijn compagnon en de rest van het Ripple team. McCabe krijgt ondanks zijn verbanning nog wekelijks $20.000 van Ripple en het bedrag zal in 2019 nog hoger liggen.

De verschillen tussen Ripple en Stellar

Ripple (XRP) Stellar Lumens (STR)
Marktkapitalisatie $ 84 miljard $ 5,9 miljard
Prijs $ 20.65 $ 0.22
Handelsvolume 7,8 miljard 518 miljoen
Totaal munten 100 miljard 103 miljard
Doelmarkt Financiële instellingen Bedrijven en particulieren
Bestuur gecentraliseerde decentrale
Transactie goedkeuring 2- 4 seconden 2 – 4 seconden
Team Bankers ondernemers
Hoofdpartner Bank of America, Merrill Lynch IBM
Inflatie Statische / deflatoire 1% inflatie per jaar

Zowel Ripple (XRP) als Stellar (STR) hebben de afgelopen 30 dagen enorme daling doorgemaakt  gehad en op het gebied van kapitalisaties voor cryptocurrency hebben ze respectievelijk de 2e en 5e positie bereikt.

RIPPLE OF STELLAR?

Het eerste dat je moet weten over beide munten is dat ze overal zullen zijn. De machtigste banken ter wereld en een van de machtigste bedrijven zullen meedogenloos hun cryptopijlen schieten in alles waar maar geld in zit.

En de markt voor grensoverschrijdende betalingen, microtransacties en intermediaire valutafunctionaliteit is enorm en beide bedrijven pakken deze aan met superieure technologie. Als iemand bijvoorbeeld US dollars wil verhandelen voor euro’s, kan elk netwerk de conversie vergemakkelijken door relevante aanbiedingen te matchen en Ripple of Lumens te gebruiken om snel de transactie uit te voeren. Vandaag kan het uren of dagen duren.

Geen van deze munten zal ooit de hoge prijzen van Bitcoin zien. Er is te veel aanbod. Stel je voor dat Ripple wordt verhandeld voor $ 20.000, waardoor het een marktkapitalisatie van tweeduizend Apple-computers zou krijgen. Dat gebeurt niet. Maar wij voorspellen dat  Ripple in 2018 naar een waarde van $ 3 zal gaan, terwijl Lumens zal verdrievoudigen.

Wij voorspellen ook dat IBM gebruik zal maken van blockchain-bedrijven zoals Stellar om de concurrentie over te slaan in een poging zich bij de Four Horsemen aan te sluiten. Wilt u bewijs? Kijk maar eens naar de geschiedenis van IBM en hun vele comeback-verhalen.

Mijn conclusie: Ripple zal zijn klim voortzetten, maar Stellar is een marktkapitalisatie van $ 15 miljard die gevangen zit in een kist van $ 5 miljard.

Ben je meer van het dromerige en geloof je in een toekomst die decentraal gaat worden kies dan voor Stellar maar zie jij in de toekomst nog steeds een grote rol weggelegd voor de grote banken kies dan voor Ripple. Beide digitale munten zijn te verhandelen op Binance.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here