Menig volger van de crypto markt zal het niet zijn ontgaan, NEO is hot! Maar wat maakt deze crytpomunt nu zo veel populairder dan een andere munt. NEO stond halverwege mei nog onder de $1,-. Vandaag noteert de Chinese tegenhanger van de Ethereum rond de $22,-. Eind augustus tikte de munt zelfs de $50,- aan.

NEO is op dit moment de 5e grootste cryptomunt en heeft een marktkapitalisatie van rond de $2,5 miljard. Dit is best wat maar als je dit vergelijkt tot verhouding met Ethereum is dit nog maar 1/11 van Ethereum.

Wat is nu precies NEO?
NEO zag zijn levenslicht onder een andere naam, Antshares. Net als zijn ‘grote broer’ Ethereum gebruikt het een unieke blockchain waardoor zij zich onderscheiden op de cryptomarkt. Omdat het een eigen algoritme heeft is het ook mogelijk om slimme contracten toe te passen, dit zorgt voor een gedecentraliseerde handel. De naam NEO is vernoemd naar een personage van de bekende futuristische film ‘The Matrix’. De munt zou zelfs al oplossingen hebben voor de kleine kinderziekte die ervoor zorgen dat Ethereum hackbaar is.

NEO is dus te vergelijken met Ethereum maar wat vaak voorkomt in de internationale markt is dat verschillende handelsblokken hun eigen identiteit willen hebben. Ethereum is voornamelijk voor het westen en China heeft NEO omarmt. NEO is de Chinse Ethereum.

Een ander voordeel van NEO ten opzichte van Ethereum is hoe de munt in elkaar zit qua codering. NEO maakt gebruikt van een traditionele codering en Ethereum heeft zijn eigen taal om te coderen. Dat maakt die munt veel transparanter dan Ethereum en is het eenvoudiger te benaderen voor nieuwe ontwikkelaars.

De groei van NEO
Je kan het je haast niet voorstellen maar begin van dit kalenderjaar noteerde NEO nog maar $0,14 en stootte het in augustus door naar $50, dat is een stijging van bijna 35.000%. Ethereum heeft zijn munt Ehter en voor NEO is het de munt GAS.
Wanneer jij de munt NEO koopt word jij als ware aandeelhouder van het netwerk, je kan zelfs mee stemmen met wat er met het netwerk gebeurd. Een NEO ‘shareholder’ beslist mee over de transactiekosten op het netwerk.

GAS is al gevallen en daarmee worden de transactiekosten betaald. GAS is daarnaast interessant voor ontwikkelaar en NEO is heel interessant voor beleggers. NEO is de afgelopen dagen flink in waarde gedaald maar dit komt voornamelijk omdat veel beleggers hun winst hebben gepakt en goedkoper weer willen instappen, dit verandert natuurlijk niet aan het idee dat de munt zeer sterk kan worden en met in je achterhoofd het idee dat dit de Chinese Ethereum is (gaat worden) is het niet geheel onverstandig om in NEO te gaan investeren. Dit is daarnaast niet een munt voor de korte termijn maar voor de lange termijn, kenners beweren dat de munt rond de jaarwisseling een waarde van $60 moet kunnen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here