OmiseGo is een heel ambitieus nieuw project van het innovatieve fintech bedrijf Omise. Omise is zeer populair in Zuid-Oost Azië en is een bestaand online betaalsysteem. Het is niet een klein bedrijf dat van de een op andere dag de markt komt bestormen maar heeft kantoren in Singapore, Tokyo, Jakarta en Bangkok. Het Omise betaalsysteem heeft recent een belangrijke handeling toegevoegd. Het heeft in zijn een betaalsysteem AliPay geïntrigeerd voor Alibaba.

Door deze toevoeging wordt het een geduchte concurrent voor PayPal en Skrill in Azië. Dit is niet alleen gewaagde stap van Omise, ze zijn begonnen met OmiseGo, een crytpo fiannce platform. Wanneer OmiseGo een succes gaat worden zal het Paypal ruimschoots voorbijschieten in Azië.

Wat houdt OmiseGo in?
OmiseGo heeft als doel om het samenbrengen van de traditionele financiële wereld en die van de nieuwe op basis van decentrale blockchain technologie. Het grote probleem met betalingssystemen en financiële instellingen zijn het verwerken van internationale betalingen. OmiseGo wilt op basis van blockchaintechnologie die gebaseerd is op Ethereum een nieuwe decentrale beurs opzetten die tegen minimale transactie kosten opereert tussen verschillende reguliere valuta’s, cryptocurrencies en digitale roerende goederen.

Je hebt het al gelezen, OmiseGo is verbonden met het Ethereum netwerk maar wel met een eigen decentrale cryptocurrency exchange.

OmiseGo ondersteunt niet alleen de transacties van Ether maar ook die van de Bitcoin. Om een zo’n breed mogelijk publiek te bereiken moet het platform eenvoudig in gebruik zijn waardoor iedereen er gebruik kan maken, ongeacht of je nu wel of niet een bankrekening hebt. Het eenvoudige gebruik zal mede komen doordat het een applicatie krijgt die te gebruiken is op je smartphone. Iedereen zonder een bankrekening kan daarom dus worden toegevoegd tot het openbare decentrale betaalsysteem met het gebruik van een mobile wallet.

Omise is heel ambitieus dat kan je nog wel zijn maar als het plan niet oke is dan heb je er nog niks aan. Maar veel belangrijke personen in de crypto wereld geloofd in OmiseGo en dat zie je terug aan het team wat erachter staat. Ethereum uitvinder Vitalik Butering, ontwikkelaar van Lightning Network Josph Poon zijn onder andere betrokken bij dit project. Dit project heeft zeker kans van slagen maar de belangrijkste vraag zal zijn, wanneer?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here