ADA

Koers ADA

Wat is ADA?

ADA is cryptogeld en maakt gebruik van het Cardano betalingsnetwerk. Op dit moment wordt ADA alleen nog maar aangeboden op de exchange van Bittrex en is het alleen maar mogelijk om met Bitcoin ADA te kopen. Dit zal gaan veranderen in de toekomst.  Daarnaast is ADA heel veel populariteit aan het winnen in Japan die zich toch al sterk maakt voor cryptocurrency. ADA gaat zelfs gelanceerd worden op verschillende pinautomaten in Japan.

Wat is Cardano

Om een beter beeld te krijgen moeten we eerst het een en ander uitleggen. De bitcoin die is ontworpen door ‘Satoshi Nakamoto’ is niet over een nacht ijs gegaan. Voordat de Bitcoin in zijn huidige vorm bekend werd is daar 20 jaar van wetenschappelijk onderzoek naar verricht op het gebied van cryptografie, gedistribueerde netwerken en computerwetenschap. Bitcoin is niet iets heel nieuws, het heeft een aantal voorlopers gehad en die hebben het allemaal niet gehaald dan moet je denken aan een DigiCash, Bitgold en Hashcrash. Satoshi heeft goed bestudeerd wat er goed en met name fout is gegaan goed geanalyseerd en een werkende broncode uitgerold. Dit klinkt misschien wel heel kort door de bocht maar hij was de eerste die het lukte om een goed werkende decentrale cryptocurrency te ontwikkelen. Maar wat heeft dit allemaal te maken met Cardano/ADA? Deze technologische ontwikkeling heeft laten zien dat het onmogelijke mogelijk is in cryptografie land en heeft het voorgoed veranderd. Satoshi heeft er voor gezorgd dat er een golf van innovatie en onderzoek op gang kwam en bracht nieuwe cryptomunten voort oa Litecoin, Ethereum, Ripple en Lisk.

Het Cardano project heeft al deze kennis van het ontstaan van Bitcoin van Satoshi tot de laatste cryptocurrency vergaart en leert van alle experimenten en passen ze toe op hun eigen te ontwikkelen ‘superieur’ blockchain en cryptocurrency.

Unieke blockchain

Wat Cardano zo uniek maakt is dat de blockchain is opgebouwd uit verschillende lagen. Zij vinden dat het belangrijk is om de transacties te scheiden van de smart contracts en dat je deze niet moeten samensmelten zoals bij Ethereum gebeurt. Cardano integreert alles zo kan Bitcoin gebruik maken van het Rootstcok smart contract platform en kan het gebruikt worden via sidechains, je moet echt wel rekening houden dat andere technologische partners hier ook gebruik maken met hun eigen token. Daar heb je bij Cardano geen last van, zij ontwikkelen een specifiek protocol (Carda Settlement Layer,CSL) voor het verwerken van transacties met de betrekking tot de interne cryptocurrency (ADA). Een andere laag is gericht op het protocol om te programmeren, verwerken en het uitvoeren van smart contract; Cardana Computation Layer (CCL).

Sterk eigen protocol

Het ontwikkelingsteam van Cardano heeft goed gekeken naar andere algoritmes zoals Proof-of-Work en Proof-of-Stake en heeft op basis van een wetenschappelijk onderzoek een eigen Proof-of-Stake algoritme ontwikkeld die zich moet gaan meten met de superieure PoW protocol: Ourobos van Bitcoin.

Het is nog niet allemaal hosanna bij Cardano, ze zijn nog volop in ontwikkeling en staan pas aan het begin van hun ontwikkeling. Ze hebben hele grote ambitites en dat is terug te zien aan hun eigen organisatie. Ze hebben een goede technische onderbouwde ‘White paper’ en daarom is het tot nu toe al een interessante cryptocurrency.

ADA kan je snel kopen en verkopen via exchange Binance. Weet je niet hoe je kan kopen en verkopen dan adviseren wij jou om de handleiding van Binance te lezen.

GA NAAR BINANCE >>