Bitcoin Cash kopen

De Bitcoin Cash bestaat sinds 1 augustus en wij bespreken hier wel hoe je Bitcoin Cash kan kopen maar als jij op 1 augustus in het bezit was van Bitcoin dan had je de Bitcoin Cash ‘gratis’ gekregen omdat er op dat moment een ‘hard fork’ had plaats gevonden. De munt steeg na de hard fork in een redelijk snel tempo naar 700 dollar en de marktkapitalisatie van Bitcoin Cash was in een rap tempo meer dan die van Ripple.

Waar kan je Bitcoin Cash kopen?

Door de populariteit van Bitcoin Cash wordt het eenvoudiger om Bitcoin Cash te kopen. Op alle grote platformen is het mogelijk om Bitcoin Cash te kopen als je daar nog niet over beschikt. Op Bittrex is het mogelijk om zowel met Bitcoin als Ethereum Bitcoin Cash te kopen. Wanneer je het in het bezit bent van een van beide dan kan je ‘buy order’ plaatsen op het platform en kan je binnen enkele seconden in het bezit zijn van Bitcoin Cash.

Een andere manier is om Bitcoin Cash rechtstreeks te kopen bij een LiteBit.

Bitcoin Cash via LiteBit

De snelste en eenvoudigste manier is om een Bitcoin Cash te kopen via LiteBit. Wanneer je hier nog geen account bij hebt raden wij je aan om je eerst even aan te melden voordat je over gaat tot koop van Bitcoin Cash. Wanneer je deze cryptomunt wilt kopen is het mogelijk om met iDeal te betalen of creditcard. Je geeft aan hoeveel Bitcoin Cash je wilt kopen en je vult bij ‘ontvangstadres’ het adres in waar jij de muntjes heelt wilt sturen. Je rekent af en ben in bezit van Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash wallet

De naam doet anders vermoeden maar je moet voor het bewaren van je Bitcoin Cash munten een ander wallet gebruiken dan de gebruikelijke van Bitcoin. Omdat het nog een relatief nieuwe cryptocurrency is, is het aanbod van wallets nog beperkt. Wil je graag een andere wallet gebruiken dan die van bijvoorbeeld een Bittrex of Litebit dan raden wij je aan om de TREZOR wallet te gebruiken voor het opslaan van je Bitcoin Cash munten.

Tips bij het kopen van Bitcoin Cash

Als je begint met kopen van Bitcoin Cash moet je altijd wel op de hoogte zijn van de grote volatiliteit van de munt. Dit soort cryptovaluta kunnen in zeer korte tijd met veel procenten stijgen en dalen. Stop daarom niet al je geld in één cryptovaluta maar zorg dat je het verspreid.

Bij het kopen van cryptovaluta’s is het altijd erg belangrijk om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Door op de hoogte te blijven over de laatste trends en ontwikkelingen in deze markt, bent u in staat om betere beslissingen te maken.