Bitcoin Private

Bitcoin Private (BTCP) is een nieuw Bitcoin project en is ‘gevorkt’ volgens de broncode van Zclassic. Omdat ze de broncode gebruiken van Zclassic gebruiken ze ook de privacy technologie van Zclassic. Ze gebruiken dan ook de openbare blockchain, waarbij de zender, ontvanger en andere transactie data niet kan worden ge├»dentificeerd.

ZK-snarks technologie is heel ingewikkeld en daardoor juist heel interessant voor cryptografen. Omdat Bitcoin Private (BTCP) een gedeelte van de technologie van Zclassic overneemt zal deze Bitcoin ontraceerbare transacties hebben en daar komt ook de naam van de digitale munt vandaan. Omdat je geheel anoniem transacties kan uitvoeren maakt dit een hele interessante cryptocurrency.

Ondanks dat Bitcoin Private de blockchain overneemt van Bitcoin gaan ze niet op dezelfde voet verder. Er komen een paar wijzigingen.

  • De blokgrootte gaat omhoog, naar 2MB en het aanmaken van een blok gaat qua snelheid ook omhoog en zal 2,5 minuut bedragen. Bitcoin Private is aanzienlijk sneller ten opzicht van Bitcoin.
  • Het zk-snarks algoritme wordt ge├»mplementeerd waardoor een transactie van Bitcoin Private niet te traceren is in een openbare blockchain. Bitcoin Private is anoniem.
  • Het PoW algoritme ondergaat een aanpassingen. Er wordt een equihash algoritme toegevoegd om hiermee Bitcoin minining centralisatie uit te sluiten. Beschik je over een computer met GPU dan kan je Bitcoin Private delven.

Omdat Bitcoin Private de privacy technologie van Zclassic gebruikt worden, kan je een transactie volledig anoniem afronden. De transacties komen wel op een openbare blockchain maar de zender en ontvangen blijven anoniem.

Gedecentraliseerd

Bitcoin Private ondersteunt net als zijn ‘grote broer’ peer-to-peer transacties zonder dat er een tussen persoon aan te pas komt. De transacties op het netwerk worden geverifieerd door netwerk nodes die gebruik maken van cryptografie en worden ook vermeld in het het openbare grootboek.

Transacties gaan sneller

Bitcoin Private ondersteunt in tegenstelling tot Bitcoin een grotere block size. Deze block size is anoniemer en veiliger dan die van Bitcoin en dat heeft geen nadelige gevolgen voor de transactiesnelheid.

De broncode van Bitcoin Private is voor iedereen openbaar toegankelijk. Bitcoin Private blijft open-source en zal blijvend onderhouden worden door een groeiende community.
Bitcoin Private wilt transparant en open source blijven en is ontwikkeld voor teamleden over de hele wereld. Elk teamlid die zich bij de community van Bitcoin Private bijvoegt brengt zijn eigen en nieuwe expertise met zich mee voor de ontwikkeling van een krachtige en sterke cryptocurrency.
Hieronder zie afbeelding van Bitcoin Private met haar eigenschappen en zie je duidelijk wat een Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin Gold niet hebben en wat deze digitale munt beter maakt dan haar voorgangers.