Digibyte

Wat is DigiByte?

DigiByte (DGB) is een open source gedecentraliseerd cryptocurrency en werd al in januari 2014 gelanceerd. Digibyte was de eerste altcoin die SegWit activeerde op haar blockchain. Dit deden ze in april 2017. Het team van DigiByte voorzag als een van de eerste problemen omtrent de transacties per seconden bij Bitcoin. DigiByte heeft zelf een unieke code toegevoegd aan haar blockchain dat elke twee jaar haar blocksize verdubbelt.

DigiByte als betaalmiddel

Net als veel andere cryptocurrencies (oa Bitcoin en Ripple) is DigiByte ook een virtuele valuta die te gebruiken is al betaalmiddel. Door DigiByte te gebruiken als betaalmiddel kan je zo de juridische overheidsregels ontlopen en die van banken.

Blockchain technologie DigiByte

DigiByte werkt natuurlijk ook met blockchain en DigiByte richt zich met als hoofddoel op betaaltechnieken en specialiseren zich op microbetalingen. Microbetalingen zijn betalingen die jij en ik doen bij de supermarkt, in de kroeg of bij de kapper. Doordat DigiByte deze blockchaintechnologie gebruikt kunnen betalingen veiliger en sneller worden uitgevoerd. Deze betalingen kunnen via de blockchain van DigiByte alleen worden uitgevoerd door haar eigen cryptovaluta die functioneert onder dezelfde naam DigiByte (DGB.

Het minen van DigiByte

Het is mogelijk om DigiByte te minen. Je computer kan dat doen met software en die lost wiskundige formules op. In 21 jaar kunnen er 21 miljard DigiBytes worden gemined.

Digibyte is te verhandelen op Kucoin. Kucoin heeft een lage fee. Het vraagt maar 0,1% fee. Koop nu via Kucoin DigiByte.

GA NAAR KUCOIN >>