Dogecoin

Koers Dogecoin

Wat is Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) is een cryptocurrency. DOGE is een gedecentraliseerde, anonieme betalingsvorm waar geen bank of instantie bij komt kijken. Het mooie aan de Dogecoin is dat het oorspronkelijk is begonnen als een grote grap. Het team van Dogecoin wilde aantonen dat iedereen een munt kan beginnen maar hoort ondertussen samen met Litecoin tot de klassieke altcoins.
De totale digitale munten die gemined kunnen worden zijn bij Bitcoin 21 miljoen bij Dogecoin ligt dit aantal op 100 miljard.

Ambitie Dogecoin

Wat eerst allemaal is begonnen met een grap door Jackson Palmer om te kunnen laten zien hoeveel geld mensen willen investeren in een digitale munt is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de cryptowereld. Binnen 2 maanden was de waarde van alle Dogecoin zo 50 miljoen dollar waard en wordt op moment van schrijven gebaseerd op een waarde van 2 miljard dollar. Dogecoin heeft als ambitie om op termijn het digitale geld van het volk te worden. Ze willen ervoor zorgen dat er in de toekomst niet meer betaald gaat worden met Bitcoin voor kleine of grote transacties maar dat wanneer je in het de kroeg geen 0,00005 btc betaald voor een biertje maar gewoon 1,50 Dogecoins. Bitcoin is al nadelig voor kleine transacties omdat het zo lang duurt voordat er een transactie (blok) wordt gecontroleerd.
Het is nu ook niet weer de bedoeling dat ze Bitcoin helemaal gaan vervagen maar dat Bitcoin wordt gezien als het ‘goud’ van de crypto wereld en dat Dogecoin voor kleine bedragen wordt gebruikt.

Grap werd goed gebruikt

Velen investeerders begrepen in het begin niet dat de Dogecoin een grote grap was en de munt werd massaal gekocht, binnen 2 maanden had de Dogecoin stichting al 50 miljoen dollar opgehaald. In het begin waren het vooral filantropen die voor de Dogecoin stichting geld ophaalden. Dat geld werd niet allemaal in eigen zakken gestoken maar ze steunden hiermee een waterproject in Kenia mee en ze zorgden ervoor dat er twee Jamaicaanse bobsleeƫrs genoeg geld hadden om naar de winterspelen van 2014 in Sochi (Rusland) te kunnen gaan.

Het is mogelijk om Dogecoin (DOGE) te kopen of verkopen op de cryptobeurs van Cryptopia.

GA NAAR CRYPTOPIA >>