Lisk

Koers Lisk

Wat is Lisk?

Lisk is net alle andere cryptocurrency een decentrale applicatie en heeft een eigen ontwikkelingsplatform. Je kan Lisk het beste vergelijken met Ethereum. Er zijn natuurlijk wel een aantal verschillen maar het grootste verschil zit hem voornamelijk in het gemak om de slimme contracten en decentrale applicaties op blokketen van Lisk kan programmeren.

Een ander platform waarmee Lisk wordt vergeleken is vaak WordPress. WordPress is voor iedereen over de hele wereld hetzelfde toegankelijk en is eenvoudig om via hun platform een blog of een website te maken zonder dat je daar enige kennis nodig hebt van programmeren.

Als je gebruik wilt maken van Lisk om een eigen blokketen applicatie te ontwikkelen dan heb je een klein beetje kennis nodig van JAVA, HTML5 en CSS3. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld maar de meeste semi-programmeur kan ik hier prima mee uit de voeten en daarom is het voor Lisk ook eenvoudiger om ontwikkelaars aan te trekken.

Lisk versus Ethereum

Wanneer er geëxperimenteerd wordt of getest op het netwerk van Ethereum zie je hier een duidelijk effect van ondanks het feit dat je als ontwikkelaar van Ethereum de specifieke programmeertaal Solidity moet leren. Bij Ethereum wordt alles binnen dezelfde blokketen gelanceerd. Bij Lisk wordt dat niet gedaan en maak je gebruik van zijketens (sidechain) die zich uiteindelijk verbinden op het Lisk hoofdblokketen. De basis van deze hoofdketen bestaat uit verschillende modules waardoor elke nieuwe of ontworpen decentrale applicatie eenvoudig kan worden gekoppeld aan de Lisk blockchain. Door deze methode hebben de ontwikkelaars volledig controle over haar of zijn eigen ontworpen zijketen.

Het netwerk van Lisk is snel en licht en dat is nu net het probleem bij Ethereum. Omdat alles binnen 1 blokketen wordt vastgelegd werkt het niet zo soepeltjes als Lisk. Bij Ethereum wordt er gebruik gemaakt van Gas om het netwerk soepeltjes te laten verlopen. Elke actieve applicatie op het Ethereum netwerk verbruikt gas, dit moet bekostigd worden met Ether.

Wat zijn de vereisten om te starten met handelen of kopen van Lisk

Om te kunnen starten met handelen of kopen van Lisk heb je een wallet nodig, hier kan je de aangekochte munten in opslaan. Daarnaast heb je een account nodig op het een exchange om er mee te gaan handelen en via een Litebit kan je rechtstreeks Lisk kopen.

Het aankopen van Lisk is mogelijk met de hulp van Bitcoins. Deze moet je dan wel eerst aanschaffen. Heb je deze nog niet dan raden wij je aan om eerst de pagina’s over het aanschaffen van Bitcoins te lezen.

Geen betaalmiddel

Een andere vergelijking met Ehtereum is dat Lisk geen cryptocurrency is die je als betaalmiddel kan gebruiken. Tijdens een ICO werden er 100.000.000 LSK gecreerd en verdeeld. Onder deze ICO zaten de vroege supporters, het Lisk-kernteam, partners, adviseurs en de ICO-deelnemers.

Lisk wordt ook beschreven als het eerste modulaire cryptocurrency. Dit houdt in dat alle dApps hun eigen sidechain hebben. Dit is een manier om de mainchain zo snel mogelijk en efficient te laten verlopen. Dit is een hele grote pluspunt ten opzichte van Bitcoin, daar zorgen de testers en nep-transacties ervoor dat het netwerk langzaam wordt.

Lisk kan je eenvoudig kopen of verkopen op het exchange platform Binance

GA NAAR BINANCE >>