Lisk kopen

Lisk(LSK) kopen is niet lastig maar het gaat op een iets andere manier als wanneer je Bitcoin koopt. Misschien heb jij je nog niet helemaal verdiept in Lisk en daarom leggen wij nog even kort uit wat Lisk precies is. Lisk is een gedecentraliseerd netwerk en heeft als doel om de blockchain technologie toegankelijker te maken door een framework aan te bieden die eenvoudig te programmeren is waardoor meer bedrijven deze technologie gaan gebruiken.

Lisk heeft een eigen decentraal netwerk en biedt op dit netwerk de mogelijkheid om met behulp van de programmeertaal JavaScript blockchain applicaties te ontwikkelen en te distribueren. Omdat het netwerk gericht is op het ontwikkelen van applicaties kunnen programmeurs met behulp van Lisk een eigen blockchain applicatie ontwikkelen die niet werkt op blockchain van Lisk zelf maar een blockchain die er ‘naast’ werkt, een sidechain, met een eigen cryptografische token. Omdat de applicaties werken via een sidechain profiteert iedereen daarvan omdat het op deze manier niet ten koste gaat van het bestaande netwerk waardoor het netwerk eventueel langzamer kan worden.

Lisk een goede investering

Ben je nog op zoek naar een leuke investering dan zou dat zomaar Lisk kunnen worden. Deze cryptocurrency biedt veel potentie en het succes zal mede worden bepaald worden door het Lisk netwerk zelf, de ontwikkelaars en de programmeurs. Omdat Lisk gebruik maakt van JavaScript als programmeertaal is het heel populair bij een Microsoft en een Google, dit verhoogt wel de kans op slagen. In Lisk investeren is wel iets risicovoller dan bijvoorbeeld in een Ethereum. Die zijn gericht op smart contracts en Lisk niet, daar is op dit moment veel vraag naar in de financiële industrie. Maar dat neemt niet weg dat Lisk veel potentie biedt en de eventuele winsten veel hoger liggen bij Lisk dan bij een Ethereum.

Hoe kan je Lisk kopen

De makkelijkste manier op Lisk te kopen is via Litebit. Je kan via dit platform eenvoudig Lisk kopen met hulp van iDeal. Daarnaast is het relatief eenvoudig om Lisk met Bitcoins te kopen. Je kan dan via een handelsplatform gaan handelen door met Bitcoin(s) Lisk te kopen en dan komt Lisk in je wallet op een exchange. Wij raden je wel af om daar grote hoeveel heden te laten staan omdat die exchange vaak het doelwit zijn van hackers.

Om je meer bescherming te geven heeft de Lisk foundation twee wallets ontwikkelen die je kan gebruiken voor het opslaan, versturen en ontvangen van Lisk. De Lisk Nano wallet en de Lisk Core Wallet. Deze wordt vaak alleen gebruikt door ontwikkelaars en programmeurs.