Litecoin

Koers Litecoin

Wat is Litecoin

De Litecoin is een Altcoin en dus een alternatief voor het kopen van Bitcoin. Het is een munt die steeds meer in opkomst is en dat is ook niet zo vreemd. Dit is omdat de munt waardevast is gebleken en een aantal voordelen heeft ten opzichte van de Bitcoin. Vooral als er kleine betalingen moeten worden gedaan dan is Litecoin een goede keuze. Denk hierbij aan een bedrag van maar een paar euro. De betaling kan dan razendsnel verzonden en ontvangen worden. Voor microtransacties is het dus beter om te kiezen voor de Litecoin en niet voor de Bitcoin. Ook is de Litecoin goedkoper dan de Bitcoin en dit is voor veel mensen ook een reden om deze te gebruiken om te betalen. Het is ook een digitale munt waarmee makkelijk gehandeld kan worden. Al menig investeerder heeft hier fraaie rendementen mee gehaald.

Litecoin is ontwikkeld als alternatief voor de Bitcoin

De bedoeling van de ontwikkelaars van de Litecoin was om een alternatief voor de Bitcoin te zijn. We mogen stellen dat dit goed gelukt is. Er zijn wel overeenkomsten met de Bitcoin er is bijvoorbeeld net als bij de Bitcoin een maximum aan Litecoins die kan worden gedolven. Dit zijn er 84 miljoen. Daarnaast is het ook een munt die alleen gebruikt kan worden om te betalen. Dit is anders bij ICO en Ethereum. Over deze laatste twee kun je uitgebreid lezen bij ons op de website. De Litecoin heeft ook baat bij het succes van de Bitcoin. Des te meer er met de Bitcoin betaalt zal worden des te duurder de transactiekosten zullen worden. De Litecoin is goedkoper en er zullen dan ook steeds meer mensen van de Litecoin gebruik gaan maken.

De reden dat de Litecoin goedkoper is heeft ook te maken met het feit dat de munt gebruikt wordt bij mensen uit de derde wereld landen. Het is dus aannemelijk dat de Litecoin voordeliger zal blijven en dit kan voor jou een reden zijn om deze munt te gebruiken. We willen je aanraden de Litecoin eens te gebruiken om een kleine aankoop te doen. Je hoeft dan maar weinig uit te geven en meteen zal je ervaren hoe makkelijk het is om deze munt te gebruiken. Hou er wel rekening mee dat je een wallet dient te hebben waar de munten in opgeslagen kunnen worden. Dit kan een specifieke Litecoin wallet zijn maar er zijn ook wallets waar meerdere cryptocurrencies in opgeslagen kunnen worden.

Litecoin begint steeds belangrijker als cryptocurrency

Zoals je op deze website kunt lezen zijn er meerdere digitale munten die je kunt kopen. Dit is uiteraard de Bitcoin maar ook de ICO en de XRP. Toch lijkt de Litecoin steeds belangrijker te worden. Dit is in eerste instantie omdat steeds meer mensen de munt gebruiken om mee te betalen. Wanneer er meer munten worden gebruikt dan groeit het vertrouwen. Wat te prijzen is aan de munt dat is de snelheid waarmee deze kan worden overgeschreven. Dit is vooral bij microtransacties het geval. Denk hierbij aan transacties onder de 0.1 Bitcoin. Kies je daarvoor voor de Litecoin dan kun je voordeliger betalen en ook nog eens sneller. Er zijn steeds meer mensen die dit ook inzien en daarom groeit het aantal betalingen met de Litecoin.

De werking van de Litecoin is te vergelijken met de Bitcoin. Je hebt een wallet waar de munten in zijn opgeslagen. Om een betaling te doen voer je het adres van de ontvanger in en dan wordt de betaling verzonden. Bij kleine betalingen zal deze binnen een korte tijd al akkoord zijn. Wanneer je een eigen website beheerd waar kleine betalingen worden verricht dan zou je er dus ook aan kunnen denken om de Litecoin als betaalmiddel aan te bieden.

Litecoin is het beste geschikt om mee te betalen

Natuurlijk kun je investeren in de Litecoin en er zijn ook al veel investeerders die dit doen. Toch is het wel een munt die het beste kan worden gebruikt om te betalen. Zoals we aangaven is dit vooral voor kleine transacties het geval. Bij kleine transacties zal je ook merken dat het vele malen sneller gaat dan bij de Bitcoin. Wil je Litecoins kopen als belegging dan zal je wel geduld moeten hebben. De munt stijgt maar dit gaat minder hard dan bij bijvoorbeeld de Bitcoin.

Je kan Litecoin kopen op Binance

GA NAAR BINANCE >>