NEM

NEM (XEM) is een zelfstandige blockchain en heeft haar eigen cryptocurrency, XEM. De digitale valuta van NEM beschikt over een van het grootste marktkapitaal van alle andere digitale valuta. Het heeft zijn populariteit te danken aan de unieke manier van een transactiebevestiging. De unieke manier zorgt er voor dat er geen hoge energiekosten zijn en dure hardware is overbodig. Het maakt gebruik van havesting en dat is in plaats van mining.

Innovatieve blockchain

NEM staat voor ‘New Economy Movement’, deze groep ziet zich al een beweging en zijn voorstander van blockchain technologie. Deze groep voorstanders waren eerst van plan om een variant te maken op de digitale munt NXT en haar bijbehorende applicatieplatform. Hier zagen ze op een gegeven moment van af en de NEM ontwikkelaars hadden uteindelijk meer vertrouwen in een op maat gemaakte blockchain maar een eigen digitale munt XEM. gekozen voor een op maat gemaakte

XEM is een unieke cryptocurrency maar heeft wel een aantal overeenkomsten met andere blockchain toepassingen. In de blockchain van NEM wordt er exact bijgehouden wie er eigenaar is en welke transacties er plaats vinden.

Voordelen van NEM

Het blockchain van NEM heeft een hoop voordelen. Maken de meeste blockchain toepassingen gebruik van Proof of Work (PoW) om het blockchain netwerk veilig te houden en te laten controleren dat het netwerk niet wordt gemanipuleerd. Proof of Work (PoW) houdt in dat de computers ingewikkelde rekensommen moeten oplossen, minen en hier voor een beloning krijgen in de vorm van een digitale valuta wanneer zij de rekensommen hebben opgelost. Hoe meer transacties er plaatsvinden, hoe gecompliceerder de rekensom wordt en dat  betekent dat er steeds meer rekenkracht nodig is. Dit zorgt er voor dat er steeds meer energie en nieuwe hardware noodzakelijk is.

Het voordeel van NEM is dat zij beschikken over een andere techniek om de transacties van NEM gebruikers te bevestigen. Bij NEM noemen ze het harvesting. Dit werkt als volgt, onderdelen van het netwerk (nodes) geven elke keer bij een transacties deze informatie door aan andere nodes. De informatie ruiling wordt beloond in de vorm van een deel van de transactiekosten.

Om te voorkomen dat de blockchain niet goed functioneert en corrupt wordt omdat er valse informatie wordt gedeeld luistert dit netwerk alleen naar belangrijke nodes. Hoe meer XEM-saldo, het aantal transacties, de uptime en leeftijd van de de node rekening zijn bepalend hoe belangrijk jij bent voor het netwerk. NEM bevestigd haar transacties op basis van hoe belangrijk een node is, deze techniek heet Proof of Importance.

NEM (XEM) kan je kopen en verkopen op HitBTC en Binance.

GA NAAR BINANCE >>