NEO

Koers NEO

Wat is NEO?

NEO is de naam van een blockchain met de bijbehorende cryptocurrency. NEO heet niet vanaf dag 1 NEO maar is begonnen onder de naam Antshare. NEO is een cryptocurrency dat heel erg populair is in voornamelijk China en andere Aziatische landen. De laatste maanden wordt de cryptocurrency ook steeds populairder in de westerse landen.

NEO is een blockchain en tevens een digitale valuta. De valuta is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain en is gevestigd in Shanghai. De naam Antshare is pas afgelopen zomer 24 juli 2017 veranderd in NEO. Na deze naamsverandering heeft het veel aan populariteit gewonnen.

Smart Contracts NEO

Elke blockchain heeft wel zijn eigen pluspunten en die van NEO is de ondersteuning van de smart contracts. De smart contracts heten in de NEO-blockchain NeoContracts. Die maken het mogelijk om de toepassingen om het NEO-blockchain te programmeren volgens een logica. Deze smart contracts zorgen er voor dat processen en transacties geautomatiseerd gaan worden. Dit is ook een techniek die wij terugzien in Ethereum (ETH). Omdat NEO veel lijkt op hoe Ethereum werkt worden ze ook vaak het Ethereum van China genoemd.

NEO gaat 100% voor de ontwikkeling van een platform van slimme bezittingen. Deze ‘smart assets’  zijn een combinatie van ‘smart contracts’ (slimme contracten) met digitale goeden (digital assets) die in de blokketen (blockchain) worden vastgelegd. NEO maakt het mogelijk om digital assets op een eenvoudige manier te registreren, uit te geven en te verhandelen. Deze digitale goederen bestaan in de vorm van elektronische informatie en met de hulp van de NEO-blockchaintechnologie worden ze gedecentraliseerd en omgezet in een unieke, transparante, traceerbare digitale eigendommen die je direct kan verhandelen.

De blockchain technologie van NEO ondersteunt meerdere lagen van digitale bezittingen en het gebruik van digitale certificaten die door regelgeving weer worden beschermd

Het Ethereum van China

NEO is en wordt ontwikkeld in China en dat brengt een hoop voordelen met zich mee. Ondanks dat westerse landen het al decennialang proberen is het vaak lastig om voet aan wal te krijgen in Azië. Voor lokale bedrijven is dit altijd net iets eenvoudiger, die kennen vaak de markt wat beter  en krijgen ook sneller steun omdat ze uit China komen. De grote Westerse bedrijven zoals een Facebook en een Google zijn maar minuscuul succesvol in China maar als je kijkt naar grote Chinese bedrijven zoals een Alibaba, Huawai en een ICBC behoren tot de grote der aarde.

NEO GAS

NEO Gas is heel belangrijk op de blockchain van NEO. Het geeft de gebruikers het recht om de slimme eigendommen en smart contracts uit te geven op het NEO-blockchain. En met de NEO GAS worden de gebruikerskosten betaald.

Het principe hierachter is dat je het ook direct met fiat geld kan afrekenen. Dit is een heel groot verschil met Ethereum. Bij Ethereum reken je de GAS kosten af met Ethers, bij NEO kan je de NEO GAS kosten afrekenen met een andere valuta.

NEO GAS kan je op delen. Het is deelbaar tot maximaal 8 punten achter de komma (0,00000001). Je moet wel weten dat NEO GAS en NEO SHARES geen cryptogeld is maar een vorm van crypto-equity en heeft daarom ook niet de definitie van digitaal geld volgens de richtlijnen van 5 Chinese ministeries. Er worden daardoor belangrijke risico’s vermeden en is er een directe samenwerking met de Chinese banken en overheid.

NEO kan je kopen en verkopen via de exchanges van Binance en HitBTC.

GA NAAR BINANCE >>