Odyssey

Odyssey (OCN) is ontworpen om een ​​peer-to-peer ecosysteem en een geavanceerde gedecentraliseerde deeleconomie op te bouwen. Het doel is om de efficiëntie van de markt te verbeteren, de ROI van producten en diensten te verhogen en de algehele bedrijfskosten van product- en serviceproviders te verlagen. Het is een blockchain-stichting die in Singapore is gevestigd. De crytocurrency van Odyssey is oCoin of OCN die is gebaseerd op het Ethereum-protocol.

De toekomst is rooskleurig voor oCoin omdat het heeft aangekondigd dat het klaar is om het Qtum-platform te gebruiken. De Qtum is geconstrueerd om de opvallende verschillen in compatibiliteit te overbruggen die te vinden zijn op de blockchain-platforms. Deze verkenning zal Odyssey helpen een wereldwijd naadloos en open source platform te leveren en gebruik te maken van de interoperabiliteit van zijn systeem om zijn gebruikers te ondersteunen. De transparantie van het systeem en het vermogen van Qtum om intelligente contractresultaten aan te bieden, zullen de authenticiteit van transacties mogelijk maken die op elk peer-to-peer-netwerk worden gecreëerd.

Gebruik van het Ethereum netwerk

Odyssey is een ERC20-token. Dit betekent dat het gebaseerd is op het Ethereum-netwerk en de Ethereum Virtual Machine (EVM) gebruikt om slimme contracten te maken. Het Odyssey-platform heeft alle voordelen van Ethereum, maar dit gaat gepaard met de congestie en transactiekosten (gas) van het netwerk. Wat schaalvergroting betreft, zal Odessey eenvoudig samen met Ethereum opschalen, en dit betekent dat de aanstaande implementaties van het consensussysteem van Ethereum voor Caspser – evenals voorstellen als sharding, Plasma en Raiden – een grote impact zullen hebben op de functionaliteit van Odyssey.

Creëren van een deeleconomie

Het Odyssey-project is ontworpen als een gedecentraliseerde Blockchain-marktplaats op basis van kredietwaardigheid, economische prikkels en het concept van een ‘deeleconomie’. Een deeleconomie biedt eigenaren de mogelijkheid om producten of diensten die ze bezitten (zoals fietsen of kamers) te verhuren, maar ze gebruiken deze niet. Airbnb is hier een goed voorbeeld van, hiermee kunnen huiseigenaren tijdelijke woonruimten aanbieden.

Odyssey’s ontwikkelaars zien het succes van bedrijven zoals Airbnb, maar zij geloven dat ze het concept kunnen verbeteren door middel van decentralisatie. Ze willen de tussen persoon (Airbnb) uitschakelen, zodat deelnemers aan het netwerk rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren zonder dat een derde partij winst maakt en de privacy van mensen binnendringt of zijn persoonlijke gegevens gebruikt voor eigen voordeel.

De digitale valuta van Odyssey OCN wordt onder ander aangeboden op de exchange van KuCoin.

GA NAAR KUCOIN >>