Ontology

Het bedrijf Ontology (ONT) is in 2017 gelanceerd door het Chinese bedrijf Onchain en is een openbaar platform voor projecten in alle soorten en maten. Ontology wilt met haar platform barrières tussen blockchain en bedrijfsleven wegnemen.

Ontologie is revolutionair in de zin dat het bedrijven zonder voorafgaande kennis van gedistribueerde netwerken in staat stelt blockchaintechnologie te gebruiken. Op dit moment is er geen manier voor bedrijven om blockchain te integreren in hun infrastructuur zonder de uitgebreide kennis van blockchain.

Ook ondervinden huidige bekende netwerken verschillende problemen. Slechte privacybescherming, onbenutte gegevenswaarde, monopolisering van gegevensbeheer en ineffectieve identiteitsverificatie zijn allemaal kansen voor blockchain. Ontologie lijkt deze problemen op te lossen met zijn solide betrouwbaar ecosysteem.

Door de gecreëerde tools van Ontology kunnen bedrijven vertrouwensmechanismen implementeren en afstemmen op hun bedrijfsbehoeften. In wezen opent het blockchain-protocol de deur voor de wereldwijde acceptatie van blockchain-technologie in bedrijven. Het elimineert de leercurve en biedt massa-maatwerk.

Wat is Ontology?

Ontology is een blockchain / gedistribueerd grootboeknetwerk dat een gedistribueerd identiteitssysteem, gedistribueerde gegevensuitwisseling, gedistribueerde gegevenssamenwerking, gedistribueerde procedureprotocollen, gedistribueerde gemeenschappen, gedistribueerde attestatie en verschillende branchespecifieke modules combineert. Samen bouwt het de infrastructuur op voor een peer-to-peer-vertrouwensnetwerk dat cross-chain, cross-system, cross-industrie, cross-applicatie en cross-device is.

De relatie tussen NEO en Ontology

Ontology is net als NEO een Chinees project. Ze hebben nog meer gemeen, ze worden ondersteunt door hetzelfde bedrijf dat NEO ook steunt, OnChain. Beide zijn een blockchain platform dat smart contracts ondersteunt. Je zou bijna denken dat ze een en dezelfde munt zijn maar er is wel degelijk verschil, Ontology (ONT) is namelijk een smart contract die privé is. NEO, Ethereum, EOS en Cardano zijn allemaal publieke blockchains.

Het doel van Ontology

Het doel van Ontology is om bestaande bedrijven aan te trekken die graag gebruik willen maken van blockchain maar liever hun data niet met het publiek te delen. Daarvoor is de privé blockchain van Ontology het ideale product voor.

De ONT-airdrop

Heel veel bezitters van NEO ontvingen ook automatisch ONT. Ongeveer 10% van alle ONT-tokens zijn in het bezit van de raad van NEO. Omdat de raad van NEO iets wilde teruggeven aan haar community  geeft het 20.000.000 tokens uit aan iedereen die in het bezit was van NEO shares.

Dit is niet de enige manier om aan ONT te komen. De digitale munt van Ontology wordt verhandeld op de beurs van Binance.

GA NAAR BINANCE >>