Siacoin

Koers Siacoin

Wat is Siacoin?

Siacoin(SC) is niet alleen cryptocurrency maar is ook een technologie. Siacoin werd op een hackathon uitgevonden. Iedereen is wel bekend met Google Drive of een Dropbox. Dit zijn gecentraliseerde cloud opslag platformen. Alle data die in de cloud worden gestopt worden op een server opgeslagen. Siacoin is een gedecentraliseerd cloud opslag platform. Het doel van de Siacoin-community is om alle gebruikers volledige controlere en privacy te geven over hun persoonlijke data.

Data verbonden aan een sleutels

Siacoin verwijdert een gecentraliseerde server waardoor de hoge opslagkosten drastisch vermindert kunnen worden en tegelijkertijd wordt de privacy van de gebruiker gewaarborgd. De data die je aanmaakt wordt verbonden aan sleutels, oa een private key waar alleen de uploader over beschikt. Sia geeft hiermee de gebruiker volledige controle en niet de server.

De opgeslagen data wordt met de technologie van Sia automatisch gecodeerd met een industrial-grade algoritme. Bovenop deze encryptie worden de bestanden die versleuteld zijn verspreid op meerdere nodes.

Siacoin die alleen maar ontworpen is voor het gebruiken als een dataopslag platform. Dit platform is een peer-to-peer netwerk van allerlei verschillende vaste schijven die allemaal individueel verbonden zijn met het netwerk. Dit betekent dat alle harde schrijven die verbonden zijn aan het werk haar schrijfruimte automatisch ter beschikking stelt voor data-opslag. Het maakt dan ook niet uit waar je zit.

Alle betalingen die verricht moeten worden op het netwerk, worden uiteraard betaald met een Siacoin. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het Service Level Agreement (SLA). Een Siacoin wordt dan in een smart contract gebruikt waarmee de hosting wordt betaald. Dit betekent wanneer er een smart contract wordt aangemaakt de huurder en de host Siacoins de prijs af en die wordt vast gezet in het contract. De host krijgt deze Siacoins alleen maar terug als hij de gegevens nog heeft en waneer het contract afloopt.