Stellar kopen

Het netwerk van Stellar is in 2014 live gegaan na een afsplitsing van Ripple en er bestaan 100 miljard Stellars. Dit was de naam van de digitale valuta destijds die werd verhandel op de blockchain. In 2015 past Stellar de naam aan van zijn digitale valuta naar Lumen. Dit hebben ze gedaan omdat er zo een duidelijk onderscheid kon worden gemaakt tussen de cryptocurrency, het Stellar netwerk en de non-profitorganisatie Stellar.org.

De koers van Stellar wordt net als alle andere altcoins bepaald door vraag en aanbod. Van de 100 miljard XLM is 5% gereserveerd voor de non-profit organisatie Stellar.org en voor de Stellar Development Foundation (SDF) om kosten voor de doorontwikkeling van het Stellar netwekr te kunnen blijven betalen.

De stichting van Stellar.org is hier niet alleen afhankelijk van deze 5 miljard XLM maar ziet haar inkomsten ook komen uit zakelijke donaties van grote bedrijven zoals Stripe, BlackRock en Google.org.

De 100 miljard Lumens zijn niet direct in omloop gebracht op het Stellar netwerk. Wat wij al eerder hebben aangegeven is dat dit ze dit op een geleidelijke manier willen verspreiden over een periode van 10 jaar.

  • 50% is bestemd voor individuen die Lumens willen hebben/gebruiken
  • 25% zal worden gedoneerd aan non-profit organisaties ten behoeve van ontwikkelingslanden
  • 20% heeft Stellar.org verdeeld onder alle Bitcoin (19%) en Ripple (1%) houders.

Waar koop je Stellar?

Stellar kan je op een aantal verschillende manieren aanschaffen. Een veel gebruikte manier om aan Stellar te komen is om de digitale munt te kopen via een cryptobeurs. De digitale munt wordt verhandeld om de grootste beurzen Binance en Bittrex. Je kan Stellar kopen door eerst Bitcoin(s) kopen en die ruil je dan op de beurs om voor Stellar.

Beste Stellar XLM wallet

Wanneer je eenmaal via Binance of op een ander platform XLM hebt gekocht dan adviseren wij jou wanneer je beschikt over een grote hoeveelheid XLM je deze in een aparte wallet zet en niet in die van de exchange. Je kan XLM opslaan in verschillende wallet en in welke je die opslaat is afhankelijk van wat je er mee wilt doen.

Ben je van plan om Stellar Lumens te kopen als een investering dan adviseren wij jou om Stellar dan zo goed mogelijk weg te stoppen en maak dan gebruik van een hardware wallet. Geldt dat niet voor jou en wil je gebruik maken van het Stellar netwerk om snelle betalingen te verrichten dan adviseren wij jou  om gebruik te maken van een XLM wallet die door Stellar zelf is ontwikkeld.

 

GA NAAR BINANCE >>