TenX (PAY)

Koers TenX

Wat is TenX?

TenX (PAY) is een betalingsplatform en heeft een technologisch fundament, het COMIT-netwerk.

TenX is dus een betalingsplatform dat gebaseerd is op de cryptocurrency en bestaat uit een wallet, een fysieke bankkaart, een bankrekening en nog meer wat lijkt op een normale bank. Het doel van TenX is het voor iedereen makkelijker maken om in de ‘normale’ wereld met cryptocurrencies te kunnen betalen. TenX werkt nauw samen met het Comet Network, dit is het betalingsplatform achter TenX en wilt het mogelijk maken om wereld zonder transactiekosten te creëren.

Het COMIT-netwerk zorgt ervoor dat kruis-blokketen transacties kunnen plaats vinden. Met de hulp van dit netwerk is het niet alleen mogelijk om alle cryptocurrency te ondersteunen maar ook ERC20 tokens (ANT, REP, DGQ, BAT etc.)

Debit card van TenX

Het idee is om het allemaal eenvoudiger te maken om met een cryptocurrency in de winkel te betalen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om met een BAT-token te gaan winkelen. TenX wil hier juist verandering in brengen door gebruikers te voorzien van een multi-cryptocurrency wallet app. Deze wallet moet eenvoudig te kunnen gebruiken zijn op je smartphone met een crypto debit card die werkt via het VISA-netwerk.

Welke munten kunnen al gebruik maken van de wallet app?

Met de hulp van de TenX wallet app moet het mogelijk worden dat je kan kiezen met welke cryptocurrency of token jij wilt betalen. TenX heeft op dit moment al een werkende app en betaalkaart ontwikkelt waarmee het mogelijk is om Bitcoin, Dash, en Ethers te kunnen betalen met de hulp van de debitcard.

Hoe werkt TenX (PAY) precies?

TenX neemt een groot voordeel met zich mee omdat ze niet doen aan transactiekosten. Het netwerk is niet helemaal gratis want er worden wel kosten in rekening gebracht door het uitbrengen van fysieke en virtuele kaarten, ook bestaan er uitgavenlimieten.

Je kan alleen gebruik maken van het TenX-platform door de TenX-wallet te downloaden. Deze mobiele versie is zowel te downloaden voor Chrome als in de Apple store.

Het voordeel van het TenX-platform is dat ze meerdere munten in je wallet ondersteunen over meerdere blockchain. De munten die ze onder andere steunen zijn Bitcoin, Ethereum, Dash en Ethereum ERC20 tokens. De bedoeling is om dit in de toekomst verder uit te breiden.

Een andere belangrijke kenmerk van het TenX platform is hoe het beveiligd is, het is gebaseerd op smart contracts. Je bent zelf houder van je eigen DSS-sleutel en daarmee heb je volledige controle over je eigen geld. Het is mogelijk om je beveiliging instellingen zelf aan te passen wanneer jou het beste uit komt. Zo kan je het dagelijkse limiet en aantal geldopnames aanpassen.

Hoe werkt een debit card?

De TenX crypto-betaalkaart heeft iets unieks wat andere crytpobetaalkaarten niet hebben. De betaalkaart van TenX wisselt de cryptocurrencie niet in voor euro’s of dollars voordat de transactie daadwerkelijk gaat plaatsvinden waardoor de transactiekosten laag blijven of misschien wel helemaal niet gaan plaatsvinden.

Bij bijvoorbeeld een Bitcoin betaalkaart moet je eerst Bitcoin omwisselen voor een bepaalde koers in euro’s of dollars waardoor het vrijgekomen bedrag te besteden is via een Visa-betaalkaart. Dit is niet het geval bij een TenX betaalkaart. De wallet app van TenX maakt het mogelijk om bij het moment van afrekenen de cryptocurrency te selecteren met de beste koers ten op zicht van de euro. Via deze manier zorg je ervoor dat je koopkracht met cryptogeld omhoog gaat maar dat geldt ook voor je fiat geld.

TenX (PAY) is eenvoudig te verhandelen  op HitBTC wacht niet langer om TenX te kopen of te verkopen.

GA NAAR HITBTC >>