Tether

Tether (USDT) is een cryptocurrency die gekoppeld is aan de Dollar, Euro of Yen, fiat-valuta. Het heeft altijd dezelfde waarde als fiat geld in dezelfde hoeveelheid. Tether heeft als voordeel dat het gebruik maakt van de blockchain technologie en er hoeft dan geen rekening gehouden te worden met eventuele koers schommelingen. Een Tether koers staat altijd gelijk aan 1 dollar (USD₮)

Ben je een beginnende investeerder in crypto dan is Tether misschien niet de juiste keus om mee te starten. Omdat Tether altijd dezelfde waarde heeft. Wanneer je winsten hebt behaald met het handelen in crypto valuta dan is het handiger om dit om te zetten naar Tether in plaats van op je bankrekening te zetten.

Wat is Tether?

Tether is digitaal geld wat gebruik maakt van de Bitcoin blockchain in combinatie met Omni Layer Technologie. Je kan je waarde van cryptocurrencies even parkeren. Wanneer je een digitale valuta inwisselt voor Tether kan jij je geld op de blockchain bewaren met de zekerheid dat de waarde die je bezit gelijk blijft.

Het doel van blockchain is om de centrale macht uit te schakelen en wellicht verdwijnt hiermee de functie van een bank. De koersen van oa Bitcoin en NEO schommelen nogal en dat kan financiële risico’s met zich meebrengen. Tether brengt hier juist verandering in. De digitale tokens worden 1 op 1 gedekt door fiat valuta voor zowel dollars als euro’s.

Wanneer je gebruikt maakt van het Omni platform kan het moeder bedrijf Tether Limited elke keer wanneer zij een storting of opname van fiat-geld een digitale token (USDT/EURT) uitgeven of juist intrekken met dezelfde waarde. Door deze methode te hanteren worden er altijd evenveel Tether als Dollars en Euro’s uitgegeven.

Je kan dus met Tether Euro’s en Dollars bewaren op de Bitcoin blockchain en de voordelen van deze technologie gebruiken en het geld wat je bezit wordt minder waard. Er zijn bedrijven die Tether al accepteren als digitale valuta en die profiteren dus van de veiligheid en snelheid van de blockchain technologie. Er zijn al verschillende grote cryptocurrency exchanges die Tether ondersteunen, oa Binance en HitBTC.

Wat biedt Tether?

Het gebruik van Tether heeft een hoop voordelen, hieronder eggen wij kort de voordelen uit.

  • Geen drastische waardevermindering.Veel cryptocurrencies hebben last van extreme koersschommelingen. Tether heeft daar geen last van omdat het is gekoppeld aan een dollar, yen of euro. De digitale valuta is gekoppeld aan fiat geld en dit bedrag wordt bewaard op verschillende bankrekeningen van Tether.
  • Geen transactiekosten. Wanneer jij je Tether naar je Tether wallet hebt verplaatst betaal je onderling geen transactiekosten als je betalingen verricht in Tether.
  • Meest geïntegreerde digital-to-fiat cryptocurrency. Tether kan gezien worden als een digital-to-fiat cryptocurrency, omdat de digitale coins zijn gekoppeld aan de Dollar, Euro of Yen.
  • Tether is transparant. Regelmatig geeft het bedrijf een update en communiceert of de balans van de kas gelijk staat aan het aantal USDT in omloop.

Kan ik hiermee goed handelen?

Tether is niet te gebruiken je hele portefeuille om te zetten naar geld maar het is juist bedoelt om je waarde van je portefeuille enigszins te behouden. Voorzie jij een sterke daling van de Bitcoin waarde dan is het verstandig om het om te zetten naar USDT en met die waarde van nu in een later stadium terug te kopen.

Deze munt is een munt waar je op terug kan vallen als je het aan het handelen bent met andere munten. Het moet er voor zorgen dat het een stabiele cryptocurrency wordt.

De USDT is gekoppeld aan de US Dollar maar ook weer niet helemaal. Wanneer de waarde sterk daalt van de coins is het wel verstandig om het om te zetten naar Tether omdat de waarde dan in principe gelijk blijft toch zal je waarde een klein beetje afnemen maar veel en veel minder dan wanneer je het niet doet. Dit is een snelle en eenvoudige manier om je waarde te behouden in wat mindere tijden. Het werkt precies hetzelfde als wanneer jij je BTC verstuurt naar je wallet op Coinbase en daar laat staan.

GA NAAR BINANCE >>