TRON

Koers TRON

Wat is Tron?

Tron (TRX) is een blockchain voor de entertainmentindustrie. Wanneer je op 30 oktober 2017 in het bezit was van een Binance account dan en je had op zijn minst 0.003 BTC aan waarde in je account dan kreeg je 500 Tronix (TRX) cadeau. Niemand had nog iets van deze munt gehoord maar als je de pagina’s op coinprimeur.nl gaat lezen dan zal je vast ook wel begrijpen dat dit een hele interessante munt kan worden.

Oorsprong TRON

TRON is begonnen met een ICO en die eindigde op 2 september 2017. Met deze ICO haalde het TRON-platform 70 miljoen dollar op. TRX werden verkocht voor 0,0019$. Het moment van schrijven is de waarde van TRX sterk gestegen en wordt deze al verhandeld voor 0,16$. Dit is een stijging van ruim 5.200%. Om dit project meer onder de aandacht te brengen werd er besloten om een airdrop te houden. Deze airdrop is hierboven beschreven en kon alleen maar ontvangen worden als je handelde op Binance.

Wat is TRON precies van plan?

TRON is speciaal ontwikkeld voor de entertainmentindustrie. Onder deze industrie vallen de online casino’s, games en de sociale netwerken. De marktwaarde van deze industrie is ongeveer 1 biljoen dollar. TRON heeft een eigen protocol en die maakt het mogelijk om iedereen toegang te geven om zijn of haar date op een decentrale manier kan publiceren, beheren en opslaan. De spotify’s van deze wereld zullen niet zo blij zijn met deze ontwikkeling want het team achter TRON wilt dat de makers van muzieknummer, games en documenten de distributie hiervan weer in eigen beheer houden zonder dat daar een of andere grote partij van profiteert. Veel artiesten of schrijvers zitten bij een platenlabel of iets dergelijks en die eisen een groot gedeelte van de opbrengsten op. Wanneer deze personen het allemaal weer in eigen hand hebben zullen de inkomsten voor deze partijen toenemen en verwacht TRON dat de prijzen weer wat transparanter worden.

Hoe werkt TRON precies?

TRON-oprichter Justin Sun heeft in China de applicatie Peiwo gecreëerd. Dit is een van de grootste live streamingsapp van China. Het platform telt nu ongeveer 10 miljoen geregistreerde gebruikers waarvan er ongeveer 1 miljoen maandelijks echt actief zijn. Deze app gaat TRON onder andere gebruiken op haar blockchain en zal met behulp van smart contracts de live shows mee regelen. Door deze gebruikers te integreren heeft TRON op het gebied van platform gebruikers al Ethereum verslagen.

Hoe werkt TRX?

Dit is een langdurig project met een aantal fasen beginnend met Exodus in 2017 en uiteindelijk leidend tot de Eeuwigheid in 2023. Hieronder staan ​​de belangrijkste kenmerken van elke fase.

  1. Exodus: het gratis platform voor peer-to-peer distributie, opslag en inhoud.
  2. Odyssey: economische prikkels die zijn opgezet om het creëren van content en empowerment te stimuleren
  3. Great Voyage: individuele ICO-mogelijkheden
  4. Apollo: mogelijkheid voor producenten van inhoud om persoonlijke tokens uit te geven (TRON 20 token)

Stappen 5 en 6 lijken beide om het vermogen om de game-industrie te decentraliseren verder te bevorderen. Ze stellen ontwikkelaars in staat om vrij spelplatforms te bouwen en vervolgens monetaire prikkels te bereiken bij het opzetten van genoemde spellen.

Belangrijkste kenmerken van TRON

TRON wil ‘het internet helen’ door middel van de volgende functies:

  1. Data-vrijmaking: vrije en ongecontroleerde gegevens
  2. Content-ecosysteem mogelijk maken waar gebruikers digitale content kunnen verkrijgen door verspreiding van content
  3. Persoonlijke ICO met de mogelijkheid om digitale activa te distribueren
  4. Infrastructuur om gedistribueerde digitale activa-uitwisseling (zoals games) en markt voorspelling mogelijk te maken.

Voordelen meerdere applicaties TRON

Het is de bedoeling dat er meerdere applicaties TRON gaan gebruiken en ze willen dan dat die applicaties goed met elkaar samen gaan werken. Wanneer je 100 TRX op je Peiwo app hebt staan en wil je graag een gameapplicatie kopen dan moet je met die 100 TRX in de Peiwo app kunnen gebruiken om die gewenste gameapplicaties te kunnen kopen. Vaak moet je dan opnieuw een identificatie uitvoeren maar dat is maar een keer vereist bij TRON omdat de informatie niet in de app staat maar op de blockchain.

Heel belangrijk voor de ontwikkeling en betrouwbaarheid van een cryptocurrency is het team en investeerders erachter. TRON heeft een paar grote investeerders achter haar staan. Zo is de oprichter van Kuadi (Chinese Uber) een van de investeerders. Een andere belangrijke investeerder is Binshen Tang, hij is eigenaar van het spel Clash of Kings. Dit spel telt meer dan 40 miljoen mensen.

TRX is te kopen en te verhandelen op Binance. Wil jij ook investeren in Binance maak dan snel een account aan op Binance.

GA NAAR BINANCE >>