Verge

Wat is Verge (XVG)?

Verge (XVG) heeft de afgelopen maanden veel aan populariteit gewonen. Verge werd in 2014 geïntroduceerd en is daarmee een van de oudste anonieme munten. Verge heette niet vanaf het begin zo maar zag haar levenslicht onder de naam DogeCoinDark. Verge is een veilige en anonieme digitale munt. De munt is gebouwd om de privacy van haar gebruikers te waarborgen. De hele intentie van de Bitcoin hype was dat je alles anoniem kan doen, maar dat is niet zo helemaal gebleken. Daarom bestaan er meerdere privacy-munten op dit moment dan alleen Verge. Het team van Verge en haar achterban is heel actief en heeft als doen om de blockchain meer aan de normale man te brengen.

Wat onderscheid Verge met andere digitale munten?

Wat veel digitale munten niet hebben maar Verge wel, is een verbeterde privacy functies. Zo heeft het Verge team het van anonimiteit gerichte netwerk als Tor en i2P toegevoegd.

Tor en i2P hebben twee overeenkomsten dat dat is dat beide gebruikt kunnen worden voor het versturen en ontvangen van Verge. Dit betekent dat de IP-adressen van zowel de ontvangen als verzender niet zichtbaar worden op de server waar ze beide actief op zijn. Wat Verge ook heel goed heeft gedaan is een eigen wallet, de Verge Electrum Wallet, die heet ook een multi-signature support. Dit betekent dat de transacties die plaatsen vinden niet een private key (normaal gesproken voldoende) maar meerdere private key vereist zijn. Het is niet verplicht  maar je kan er als gebruiker voor kiezen.

Meerdere mining algoritmes mogelijk bij Verge

Verge ondersteund verschillende mining algoritmes. Dit houdt kort in dat personen met verschillende soorten mining apparatuur in staat zijn om verge te gaan minen. Dit zorgt voor meer veiligheid omdat meerdere partijen Verge kunnen minen dit is decentrale en zorgt voor een eerlijke verdeling van miners van Verge. Wat Verge verder een unieke munt maakt is dat zij een van de weinig cryptocurrencies zijn die vijf verschillende hashing algoritmes ondersteund. Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groesti en blake2s. Verge beschikt over een block tijd van 30 seconden en beschikt over een proof-of-work census mechanisme.

Verge is te verhandelen op Binance

GA NAAR BINANCE >>