Wat zijn Altcoins?

De Altcoins zijn geen specifieke munten. Het is een verzamelnaam en dan wel voor alle digitale munten behalve de Bitcoin. De naam die geeft het ook al aan. Het zijn alternatieve coins. Om je een idee te geven zou je eens bij de Ripple en de Litecoin bij ons op de website kunnen kijken. Hier zie je een duidelijke uitleg over de munt staan en kun je ook instructies vinden om deze te kopen en te verkopen. Ook is er op de website een algemene uitleg te vinden om Altcoins te kopen en te verkopen.

Wat belangrijk is dat is om eerst te weten welke Altcoins je wilt kopen. Het kan even wat tijd kosten om onderzoek te doen maar dit is wel van groot belang. Je wilt immers een munt kopen die je geld op gaat leveren. Ook wil je zeker weten dat je een betrouwbare munt gaat kopen. Daarom is het zaak goed je huiswerk te doen. Je kunt op deze pagina nieuws over de Altcoins vinden. Wij hechten er grote waarde aan om objectief te zijn en jou een goed beeld over de digitale munten te geven. Zie je hier dan ook een positief bericht staan over een bepaalde Altcoin dan zou het een idee kunnen zijn om daar in te investeren.

Het verschil tussen de Altcoins en de Bitcoins

Een veelgestelde vraag is wat nu precies het verschil tussen de Altcoins en de Bitcoins is. Het is lastig uit te leggen aangezien iedere Altcoin verschillend is. Kijk maar eens bij de artikelen over ICO dan zie je dat dit munten zijn die gebruikt kunnen worden om een aandeel binnen een bedrijf te kopen. Er zijn dus ook Altcoins die een ander doel hebben dan het zijn van een betaalmiddel. Zo zijn er bijvoorbeeld ook Altcoins die een betaalmiddel zijn en die sneller naar een persoon kunnen worden verzonden dan de Bitcoin. Doe je onderzoek naar een bepaalde Altcoin neem dan deze voor- en nadelen van de munt mee. Dit bepaalt ook later weer of het een munt is waar veel in geïnvesteerd gaat worden. Des te meer er geïnvesteerd wordt in een munt des te hoger jouw rendement zal zijn.

Er zijn ook Altcoins die gebruik maken van de blockchain van de Bitcoin. Dit heeft als groot voordeel dat dit geruststellend is voor de veiligheid. Dit is een enorm pluspunt en kan je al helpen de keuze te maken om in die munt te investeren.

Welke Altcoin is het beste om aan te schaffen

Als je een Altcoin aan wilt schaffen kijk dan goed of er een wezenlijk verschil met de Bitcoin is. Zijn er meer mogelijkheden? Kijk ook of er door grote bedrijven of invloedrijke personen al gebruik wordt gemaakt van de munt. Zoals we net al aangaven is het ook een groot voordeel als de munt al gebruik maakt van de blockchain van Bitcoin. Vergelijk de Altcoins goed met elkaar en de Bitcoin. Maak daarna je keuze en wie weet kun je daarna een fraai rendement behalen.