Zilliqa

Zilliqa (ZIL) is de eerste blockchain die zowel schaalbaar is en zijn decentrale karakter blijft behouden. Veel soortgelijke projecten komen met allerlei alternatieven om dit te tegen te gaan door side-cains of masternodes beschikbaar te stellen maar bij Zilliqa is dat allemaal niet nodig.

Wat is Zilliqa?

Heel kort gezegd is Zilliqa een betere schaalbare versie van Ethereum. De potentie van Zilliqa is dat het veel sneller haar transacties kan verplaatsen van a naar b dan nu alle bestaande decentrale blockchains. Dit zorgt er voor dat het netwerkt snel, betrouwbaar en goed kan blijven ongeacht hoeveel mensen er gebruik van gaan maken. Vaak zorgt dit er voor dat een blockchain en haar munt zijn decentrale karakter verliest, dat zal niet geval zijn bij Zilliqa. De grote 2 Bitcoin en Ethereum hebben steeds meer moeite om hun blockchains schaalbaar te houden en te maken. De enorme populariteit van Bitcoin zorgt voor trage transacties en hogere transactiekosten.

Er zijn ten opzichte van Bitcoin en Ethereum zeer grote verschillen. Bitcoin kan per seconde 2-7 transacties uitvoeren en voor Ethereum ligt dat iets hoger 10-15 transacties pers seconde. Uit verschillende tests is al gebleken dat ze 2488 transacties per seconde kunnen uitvoeren terwijl het nog lang niet zin op haar potentie. Zilliqa zal met haar platform een paar belangrijke problemen oplossen van blockchaintechnologie.

 • Zilliqa is schaalbaar
 • Hogere transactiesnelheid
 • Lage mining en transactiekosten
 • Veilig

Dit is mogelijk volgens hun platform omdat ze blockchain op een hele andere manier benaderen. Het is de eerste publieke blockchain die is ontworpen op ‘sharding’ toe te passen. Deze technologie zorgt er voor dat er op een manier geschaald gaat worden naarmate de blockchain intensiever gebruikt gaat worden.

Het partical Byzantine Fault Tolerance protocol

Zilliqa maakt gebruik van het zogeheten, partical byzantine fault tolerance. Deze past veel en veel beter bij hun visie voor de high-throughput transaction blockchain. Dit neemt een aantal voordelen met zich mee.

 • De transacties zullen direct verwerkt worden
 • De transactiesnelheid is zeer snel
 • Het brengt geen kosten met zich mee om er aan deel te nemen.

 

Slimme contracten van Zilliqa

Heel veel platformen bieden slimme contracten aan, op dit moment is Ethereum de grootste aanbieder. Deze contracten worden opgesteld met een programmeertaal. Zilliqa kiest hier ook voor een andere methode en maakt gebruik van een dataflow programmeer paradigma. Dit is een niet zo’n bekende vorm van programmeren maar volgens het team van Zilliqa biedt het de volgende voordelen.

 • Veel beter schaalbaar
 • Eenvoudig te paralyseren
 • Ontwikkeling is visueel
 • Het wordt veel gebruikt in de gaming industrie

Op dit moment wordt Zilliqa (ZIL) verhandelt op een aantal exchanges en de grootste en bekendste is Binance

GA NAAR BINANCE >>