Zoin

Zoin (ZOI) is een gedecentraliseerde cryptocurrency die is gecreëerd om te zorgen dat transacties veilig, privé en onvindbaar zijn. De technologie is gebaseerd op het Zerocoin-protocol dat volledige anonimiteit biedt ten opzichte van saldi en transacties. Het maximale aanbod van Zoin is relatief laag (21 miljoen) en een lage marktkapitalisatie de potentie is enorm. De visie van Zoin is om een munt te creëren die zich door de community ontwikkelt, daarom is de beloning van de oprichter verwijderd. Om de toegankelijkheid voor alle gebruikers te garanderen, gebruikt Zoin een algoritme voor alleen mijnbouwprocessen. Zoin ontwikkelt zich tot een valuta die niet alleen wordt verhandeld om speculatieve redenen, maar ook een valuta die mensen in staat stelt om producten en diensten op een veilige en anonieme manier te kopen. Het algemene doel is om Zoin in een valuta te vormen voor het gebruik van dagelijkse betalingen.

Het verschil tussen Zoin (ZOI) en andere anonieme cryptocurrency

Zoin is een vork uit de zeer vroege stadia van Zcoin. Zoin begon bij blok 0, er was geen enkele muntoverdracht, geen ICO en geen premie. Zoin werkt onder het lyra2zoin-algoritme en de beloning voor ontwikkelaars is volledig verwijderd. Het enige dat Zoin en Zcoin gemeen hebben, is het Zerocoin-protocol voor anonieme transacties.

Zoin is een echte gemeenschapsmunt, het is volledig gedecentraliseerd en wordt beheerd door een stemsysteem (dat moet worden geïmplementeerd in een toekomstige portemonnee-upgrade). Bij Zoin worden de beslissingen niet gemaakt door een kleine groep ontwikkelaars, maar door de echte Zoin-eigenaren: de community.

Wij hebben eerder geschreven dat het totale aanbod van Zoin 21 miljoen zijn en er zijn nu meer dan 17 miljoen Zoincoins in omloop. Als miner krijg je voor elk blok een beloning van 4,375 Zoins en bij een masternode ontvang je 8,12 Zoins. Elk block duurt ongeveer 2,5 minuut om te rijpen en elke 210.000 blokker zal er een halvering plaatsvinden.

Masternode voor Zoin

Zoinode is de term die wordt gebruikt voor Zoin-masternodes. Masternodes zijn computers die aanstaan en via het openhouden van je portefeuille het netwerk beveiligen door speciale taken aan de blockchain uit te voeren en snelle transacties te garanderen. Om een Zoinode in te stellen, moet je toewijding, ondersteuning, specifieke hardware hebben en de beschikking over 25.000 Zoin en die opslaan in een Zoin wallet.

Waar kan je Zoin kopen?

Zoin (ZOI) wordt nog maar op een paar exchanges aangeboden. Op het moment van schrijven wordt het grootste gedeelte van de Zoin coins verhandelt op Cryptopia. Dit is ook de meeste betrouwbare exchange en adviseren je daarom als je ZOI wilt kopen doe het daar.

Airdrop ZOIN wordt NIX

Het NIX platform heeft enige tijd geleden publiekelijk aangekondigd dat er op 6 juni 2018 een airdrop zal plaatsvinden van Zoin. Dit is aangegeven in de whitepaper van NIX die op 30 april 2018 werd uitgebracht. De airdrop beloont de NIX community met een 1:2 Zoin na een NIX airdrop. Een exchange ondersteunt het niet en je ontvangt alleen NIX als je Zoin hebt opgeslagen op een aparte Zoin wallet.

GA NAAR CRYPTOPIA >>