Bitcoin stijging 1 jaar

Het zal je niet ontgaan zijn maar het eerste kwartaal van 2018 was niet de beste periode voor cryptocurrency. De Bitcoin waarde blijft maar rond de $7.000 hangen en de marketcap van alle cryptocurrencies bij elkaar wilt ook maar maar niet toenemen. Sinds de rally eind december en begin januari is de bekendste digitale munt niet meer boven de $10.000 gekomen. Verschillende factoren wijzen er echt op dat het niet lang gaat duren of het tij gaat keren. Veel wijst er op dat de digitale munt in het 2e kwart weer een weg naar boven zal gaan inzetten maar waarom?

Belastingen moesten betaald worden

Dat de digitale munt een weg naar beneden inzette heeft voor een groot gedeelte te maken omdat veel partijen en de doorsnee handelaren geld uit de markt haalden om in te wisselen voor fiat geld (euro, dollar, yen). Dit deden zij voornamelijk omdat ze maken zouden gaan krijgen met de belastingdienst. Investeerders die hoge waardes hadden gekregen door de cryptowereld moesten hier wel uiteindelijk belasting over betalen. Dit is een reden waarom er veel digitale munten werden verkocht. Dit zou bijna over moeten zijn als dit een reden is, namelijk in de VS is het na 15 april klaar met het betalen van belastingen.

coincheck regulatie

Gereguleerd beursgenoteerd bedrijf

Er kan misschien een andere goede reden waarom het dieptepunt van de waarde van Bitcoin is bereikt. Elke financiële markt draait om vertrouwen en dat is in de cryptowereld niet anders. De Japanse cryptoexchange Coincheck is gekocht door het Amerikaanse bedrijf Monex Group. Dit is het moederbedrijf van TradeStation en is een beursgenoteerd bedrijf. Dit kan een hele positieve invloed hebben op de totale markt en kan het vertrouwen in alle cryptocurrency een boost geven omdat een gereguleerd publiek bedrijf is.

De Bitcoin cyclus

Een andere reden waarom het vertrouwen weer terug gaat komen in de markt is de cyclus van Bitcoin zelf. Als je de grafieken van voorgaande jaren erbij pakt dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen. De eerste 3 maanden heeft de munt het altijd zwaar gehad op uitzondering na. De grafieken laten tevens zien dat de maand april altijd een van de betere maanden is geweest voor Bitcoin. Resultaten uit het verleden hebben geen garanties voor de toekomst maar dit kan je wel meenemen als je weer wilt investeren in de cryptomarkt. Het beeld kan misschien te negatief geschetst zijn want als je precies 12 maanden terug gaat, betaalde je voor 1 Bitcoin €4.000,- minder. Ben je nog niet in bezit van Bitcoin(s), wacht dan niet langer en ga nu snel naar Litebit om het aan te schaffen. Weet je niet hoe het precies in zijn werk gaat, kijken dan even naar de handleiding van Litebit.

GA NAAR LITEBIT >>

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here