Beursplatform CME Group, dat is wereld grootste platform als je kijkt naar de marktwaarde, gaat futures aanbieden. Het niet zomaar futures maar futures op Bitcoin. Afgelopen woensdag schoot de digitale munt weer naar een recordhoogte van $6450 per stuk.

CME Group is gevestigd in Chicago en heeft een marktwaarde van $46 miljard. Het bedrijf zegt te reageren op de toegenomen belangstelling van beleggers voor de digitale munt. Dit jaar steeg Bitcoin al met 570% en staat Bitcoin voor een marktwaarde van ruim $100 miljard.

Fluctuatie tegengaan

Het beursbedrijf biedt nu al talloze futures op rente, aandelen, grondstoffen en valuta aan voor beleggers en heeft alleen nog toestemming nodig van de Amerikaanse toezichthouders. De toezichthouders noemden Bitcoin en andere digitale valuta in 2015 nog een ‘commodity’.

Als de toezichthouders akkoord gaan dan is het mogelijk dat er aan het einde van het jaar in de Verenigde Staten de eerste futures verhandeld kunnen worden. De futurecontracten, die je verplichten tot aan- of verkoop later, geven professionele handelen meer zicht op de fluctuaties in deze uiterst volatiele handel.

Via deze manier worden Bitcoins veel toegankelijker voor professionals die nu de munt vooral zien als een volatiele belegging en is er in Nederland nog geen toezicht op de cryptohandel. De hele markt van cryptomunten (Bitcoin en altcoins) die worden verhandeld via het blockchainnetwerk zou een waarde hebben van rond de $180 miljard.

Waarom CME Group hier op inspringt heeft waarschijnlijk te maken met CBOE Global Markets, dit bedrijf kondigde in augustus al aan dat ze Bitcoins willen gaan aanbieden.

Dat nog niet alle bank en beurzen staan te springen mag wel duidelijk zijn. Vorige maand noemde de topman van zakenbank JPMorgan Bitcoin nog een ‘fraude’. De bankieren van zijn bedrijf die hier in handelde zou hij direct ontslaan en ook Larry Fink, topman van vermogensbeheerder BlackRock vergelijk Bitcoin al met witwaspraktijken. Velen zien dit eerder als een poging om de prijs te drukken van de digitale munt dan het negeren er van.

 

Bron: www.bloomberg.com

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here