2018 was een gek jaar voor cryptocurrencies met veel ups en downs. We zagen het aantal cryptocurrencies omhoogschieten naar 200 en meer. Maar zoals je van veel van deze nieuwe munten zou verwachten, is er niet veel in termen van innovatie en creativiteit.

We hebben de massale adoptie van cryptocurrencies door grote bedrijven gezien. Veel iGaming-bedrijven hebben snel cryptocurrency-betalingen geaccepteerd en verschillende casino’s bieden Bitcoin nu aan als betaalmethode en andere cryptomunten; we verwachten in 2019 nog veel meer bedrijven die Altcoin-ondersteuning aan bieden. Dus, zonder verder oponthoud, hier is een lijst die we hebben samengesteld van de beste Altcoins waarvan we denken dat deze de meest winstgevende zullen zijn in 2019. We zijn niet in risicovolle small-capmunten geweest – grote cryptocurrencies zijn een veilige gok.

Ethereum (ETH)

Als het om altcoins gaat dan is Ethereum de nummer 1. Het staat momenteel op de derde plaats na marktkapitalisatie achter Ripple en Bitcoin. ETH is een veel flexibeler platform dan Bitcoin en kan voor veel andere dingen worden gebruikt dan alleen het verrichten van betalingen. Hoewel Bitcoin beter toegankelijk is voor gebruik, biedt het niet dezelfde soort ondersteuning voor de hele industrie als Ethereum. En hoewel de ETH dit jaar behoorlijk wat problemen heeft opgelopen, met name de sterke prijsdaling, verwachten we niet dat dit zal vertragen. De ontwikkelaar Vitalik suggereerde op Twitter dat deze prijsdaling alleen maar naar de juiste waarde is terug gegaan. Ethereum heeft veel steun van de Altcoin-gemeenschap die enthousiast is over de ontwikkeling ervan, wat een andere reden is waarom we verwachten dat deze cryptocurrency tot ver in 2019 zal blijven floreren.

Ripple (XRP)

Ripple wordt beoordeeld als de tweede grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, achter Bitcoin. Het is een open source podium dat zowel tokenuitgifte en valuta-uitwisseling als juridische transacties ondersteunt. Ripple is ontwikkeld door Ripple Labs Inc met de bedoeling om financiële instellingen onmiddellijke en goedkopere transacties over de nationale grenzen heen te bieden.

Ripple is gericht op grotere instellingen in plaats van op individuen. Een deel van het gedeelde grootboek bekend als de XRP Ledger, maakt gebruik van een consensusprocedure die overmakingen, betalingen en uitwisselingen in een gedistribueerde methode mogelijk maakt. Ripple biedt directe grensoverschrijdende transactieservices die veel bankreuzen hebben geïmplementeerd en we verwachten dat veel meer financiële instellingen het Ripple-protocol in 2019 zullen omarmen.

Monero (XMR)

Monero is een privé digitale valuta die snelle en veilige betalingen mogelijk maakt. Monero is een gedecentraliseerde cryptocurrency die afhankelijk is van ringhandtekeningen en stealth-adressen om uw transacties veilig en privé te houden. Het is niet moeilijk om te zien waarom Monero de voorkeursmunt op het darkweb is geworden. Gestoeld op de principes van veiligheid en decentralisatie, heeft Monero een toegewijde volgeling opgebouwd en ziet het ernaar uit dat het op de lange termijn een goede investering blijft.

EOS (EOS)

EOS is de zesde grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Het is vergelijkbaar met het Ethereum-netwerk, hoewel het sneller is en veel van de tekortkomingen van Ethereum heeft aangepakt. Hoewel Ethereum van gebruikers vereist dat ze gas betalen om het netwerk te gebruiken, heeft EOS geen gasheffingen en worden transacties goedgekeurd door een groep poortwachters. Daarnaast wordt EOS niet ontgonnen en worden blokproducenten door de gemeenschap op de korrel genomen. In 2018 voltooide EOS een succesvolle verkoop van tokens en heeft nu een enorm potentieel om zich verder te ontwikkelen tot 2019.

Litecoin (LTC)

Litecoin is de achtste grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Het werd opgericht in 2011 en is sindsdien een populair alternatief geworden voor Bitcoin, met een top-10 marktkapitalisatie van meer dan $ 3 miljard op het hoogtepunt. Litecoin heeft belangrijke functies van Bitcoin gekopieerd en verbeterd, waardoor iedereen direct en overal ter wereld kan betalen. Het grootste verschil tussen Litecoin en Bitcoin is het totale aanbod. De gemiddelde mijntijd voor een blok op Litecoin is 2,5 minuten, terwijl de gemiddelde mijntijd voor Bitcoin 10 minuten is. Daarnaast biedt Litecoin maximaal 84 miljoen tokens aan, terwijl het limiet van Bitcoin 21 miljoen is. Met miljoenen actieve gebruikers verwachten we dat deze cryptocurrency in 2019 blijft stijgen.

Dat zijn onze ‘save’ keuzes voor 2019. Dit is op geen enkele manier bedoeld als beleggingsadvies en je moet altijd je eigen onderzoek doen voordat je investeert in Altcoins. Als je helemaal nieuw bent in Cryptocurrency en niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan onze beginnershandleiding voor het kopen van cryptocurrency.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here