De koers van Bitcoin kan terugkijken op een goede maand en zelfs de beste van het jaar 2018. Dit blijkt wel uit de cijfers van de maand april. Bitcoin wist 33 procent in waarde te stijgen. Je kan het zelf uitrekenen, de de grootste digitale munt had op 1 april een waarde van 6.926 dollar en op de laatste dag van de maand had het een waarde van 9.244 dollar.

Beste maand van het 2018

Dat de maand april een hele goede maand was is ook terug te zien dat over de hele maand gezien de Bitcoin niet in waarde is gedaald. Als je ook binnen deze maand kijkt zie je dat er verschillende pieken zijn geweest. In de maand januari steeg de bekendste digitale munt zelfs naar 17.000 dollar.

Deze hoge waarde wist de munt niet vast te houden en zakte in de maanden daarna helemaal terug tot onder de 7.000 dollar. De andere maand die over de hele maand gezien een stijging doormaakte was de maand februari maar dat was maar een procentuele groei van 1.4 procent.

Bitcoin grafiek 2018

De maand maart was tot nu toe de meest pijnlijke maand uit de historie van Bitcoin. Veel investeerders hoopten dat de correctie beperkt zou  blijven tot rond de 10.000 dollar. Dit bleek helaas niet het geval te zijn en in de maand maart daalde de waarde tot de 7.000 dollar. Op dit moment zijn we 10.000 dollar nog niet gepasseerd maar het lijkt de goede kant op te gaan.

 

De transactievolume steeg in de maand april met maar liefst 93 procent. Helaas gold dat ook ook voor de fees, die stegen met 90 procent. De technologie is nog lang niet helemaal ontwikkelt en heeft nog wel wat obstakels te gaan maar de weg naar boven is ingezet. De initiatieven zoals het uitrollen van het ‘Lightning Network’ is daar een goed voorbeeld van. Dit zal van invloed zijn op het gebruik van Bitcoin in de toekomst.

 

Kopen bij LiteBit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here