De toekomst van de Bitcoin kan bedreigd worden door er ‘fake’ nieuwsberichten door de banksector worden verspreid. Dat beweer een toonaangevende website.

Nieuwswebsite Coingeek.com, dat onlangs werd overgenomen door miljardair Calvin Ayre, beweert dat de banken de ‘normal status quo of economics’ willen herstellen.

Ethereum- een cryptocurrencie en betalingssysteem zoals Bitcoin- daalde eerder dit jaar na een nep nieuwsbericht, ethereum had vlak daarvoor een sterke waardestijging van ongeveer $10 per ETH-token naar ongeveer $380.

De waarde van de digitale munt daalde sterk nadat er een reeks verhalen opdoken die verwarring en een gebrek aan vertrouwen veroorzaakte. Een van de dergelijke onzin verhalen was dat Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, overleden was na een auto-ongeluk.

Dat gerucht werd snel ontkracht toen Buterin de volgende dag een foto van zichzelf tweette.

Een nog ander fabeltje was dat The Times een verklaring gaf dat het niet Buterin was die de code voor 100 procent van Ethereum had geschreven. Zulke berichten zijn de brandstof om een gebrek aan vertrouwen te creëren.

Ed Pownall van Coingeek legde uit waarom de traditionele financiële wereld schijnbaar  zich gaat richten op een nieuwe soort economische instrumenten.

“Een concept ontwrichten in voordeel van de banksector om de gevestigde orde te ‘herstellen’. Door veel ‘fake news’ te verspreiden hopen banken om het vertrouwen en hype rondom de cryptocurrencies te verstoren.

“Wij zijn van oordeel dat cryptocurrency betalingen aanzienlijk concurreren met contant geld in grote landen.

De Bitcoin-economie is op dit moment gewaardeerd op 70 miljard dollar, en veel regeringen willen de wereld van Bitcoin al in.

Zwaargewicht Japan heeft al de eerste een stap genomen om de cryptocurrency te herkennen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here