De Wall Street investeerder en multimiljonair Mike Novogratz denkt dat de waarde van de bitcoin alleen nog maar gaat stijgen. Hij verklaarde tegenover de nieuwszender CNBC dat de bitcoin eind 2018 waarschijnlijk 40.000 dollar waard is, omgerekend is dat meer dan 33.000 euro.

Op het moment schommelt de waarde van deze cryptomunt rond de 10.000 dollar, ruim 8400 euro. Mike Novogratz heeft in de financiële wereld naam gemaakt als partner van Fortness. Fortness is een van de grootste hedgefondsen in de wereld. Tegenwoordig heeft Novogratz zijn eigen investeringsvehikel Galaxy Investment Partners waarmee hij zich volledig toelegt op de cryptomuntenhandel.

Volgens Novogratz zullen er in de komende tijd steeds meer grotere investeringsfondsen en institutionele beleggers in de bitcoin stappen. Voor hem is het ook erg belangrijk dat de koers nog flink gaat stijgen. Hij wil ruim 500 miljoen dollar in de cryptomunten steken en gaat daar een eigen investeringsfonds voor oprichten. Hierbij zal zijn eigen bijdrage 150 miljoen zijn en hij wil de overige 350 miljoen euro verzamelen door met de pet rond te gaan.

Novogratz voorspeld dat er een ‘grote golf’ aan nieuw kapitaal in de cryptomarkt zal stappen. Hij is niet de eerste die vanuit de traditionele financiële wereld op de bitcoin hype duikt. Andere grote firma’s van Wall Street zoals DRW en DV Trading gaan ook profiteren van de cryptomunten handel.

De lichten staan op groen voor de grootste cryptomunt bitcoin. De grootste beurzen van de VS, CME en Choe, willen dit jaar nog future contracten gaan aanbieden voor de bitcoin. Hierdoor komt volgens Novogratz de weg vrij en kunnen grotere beleggers op korte termijn gaan speculeren op de koers.

De komende maanden zullen de koersstijgingen van de bitcoin nog met horten en stoten gaan volgens Novogratz en daarbij zullen dalingen van 50 procent niet ondenkbaar zijn. Daarentegen is zijn voorspelling eerder dit jaar al bijna uitgekomen namelijk dat de koers van de bitcoin door de 10.000 dollar grens zou schieten.

 

Bron: www.businessinsider.nl   Deze bekende Wall Street investeerder denkt dat de bitcoin eind volgend jaar 40.000 dollar waard is

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here