De cryptocurrency Bitcoin Cash is een afsplitsing van de originele Bitcoin en deze is ontstaan op 1 augustus 2017. Deze altcoin is bijna identiek aan de Bitcoin blockchain met het verschil dat hij een andere blokgrootte heeft. Hierdoor heeft de Bitcoin Cash, afgekort BCH, de mogelijkheid om meer transacties in een kortere tijd te bevestigen.

De BHC is, net als de Bitcoin, een decentraal systeem om, zonder tussenkomst van derden, betalingen te kunnen verrichten. Deze afsplitsing van de Bitcoin is ontstaan doordat er onder verschillende Bitcoin-miners onenigheid was over hoe de schaalbaarheid van de Bitcoin kon worden vergroot. Doordat het Bitcoin netwerk sinds de lancering er van in 2009 enorm in populariteit is toegenomen konden alle Bitcoin transacties op een gegeven moment niet snel meer worden opgenomen in de blockchain. Daarom werd er door een deel van de community besloten tot een afsplitsing van de BTC blockchain om deze schaalbaarheid te vergroten. Het probleem werd opgelost door middel van SegWit2 verbeteringen aan de blockchain, het vergroten van de blockchain van 1 MB naar 2MB. Hierdoor ontstond een geheel nieuwe blockchain en daarbij behorende cryptovaluta, de Bitcoin Cash (BHC.

De Bitcoin Cash is een alternatieve crypto-currency geworden en kan worden gezien als een altcoin. Het verschil tussen BHC en andere altcoins is dat de blockchain van de BHC, tot en met 1 augustus 2017, precies dezelfde geschiedenis heeft als de Bitcoin blockchain.

Koersverloop Bitcoin Cash

De nog vrij nieuwe Bitcoin Cash heeft een koersverloop welke nog erg volatiel is. Ten opzichte van Bitcoin heeft de Bitcoin Cash op korte termijn een groot voordeel dankzij de grotere blocksize van 2 MB. Hierdoor kan de BCH blockchain in minder tijd meer transacties verwerken. Daarentegen is de kans groot dat ontwikkelaars en investeerders hun focus nog enkel op de Bitcoin richten als de SegWIt2x volledig is geactiveerd. Als het zo is dat de community het vertrouwen verliest in de SegWit2 activatie op het Bitcoin netwerk dan is er grote kans dat Bitcoin Cash in waarde zal gaan stijgen. Los daarvan kun je op korte termijn uiteraard profiteren van de sterke koersschommelingen van BTC.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here