Vorige maand heeft de koers van de bitcoin een piek bereikt toen hij boven de 5000 dollar kwam. De voorspelling is nu dat hij eind dit jaar zelfs de 6000 dollar kan overschrijden. Deze voorspelling werd gedaan door Thomas Glucksman van handelsplatform Gatecoin.

Thomas Glucksman deed deze optimistische voorspelling tegenover CNBC met daarbij wel de waarschuwing voor volatiliteit van de bitcoin in november. De handel is bitcoin is natuurlijk altijd al behoorlijk turbulent.

Het feit dat Glucksman specifiek over november begint heeft zo zijn redenen. De verwachting is dat de SegWit2X, een grote software aanpassing, wordt doorgevoerd. Deze zal voor een flinke verandering in de bitcoin zorgen. Met de SegWit2X is het mogelijk om meer transacties in een blok te verwerken. Wil je meer weten over deze software aanpassingen dan kun je daar uiteraard uitgebreide info over vinden op het internet.

Eerder dit jaar zorgde de discussie over SegWit2X al voor een afscheiding binnen de bitcoin gemeenschap. Er kwam toen een nieuwe bitcoin cash en deze heeft inmiddels een marktwaarde van ongeveer 6,5 miljard dollar. Er wordt gevreesd voor nogmaals een afsplitsing in november. Ondanks dit gegeven is Glucksman toch van mening dat de bitcoin gaat stijgen naar 6000 dollar of misschien nog wel hoger.

Minder onzekerheid door regelgeving

Iets voorzichtiger is  marktkenner Charles Hayter van CryptoCompare. Zijn  voorspelling is dat de bitcoin eind dit jaar weer gestegen zal zijn tot 5000 dollar. Bijzonder is zijn opmerking dat de regelgeving, welke door veel cryptohandelaren werd geducht, als een katalysator werkt voor verdere stijgingen. Door de extra regelgeving zullen er veel onzekerheden worden weggenomen. Hierdoor zal de interessenin de bitcoin toenemen en gevolg is dat de de prijs weer zal gaan stijgen.

 

Bron: www.cryptopoint.nl  – bitcoin eind dit jaar op 6.000 dollar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here