Ontwikkelaars van sommige top tech bedrijven hebben een browser API gemaakt die binnenkort het gemakkelijker maakt om goederen en diensten online te kopen met cryptocurrency.

Het werk, dat door het World Wide Web Consortium (W3C) is begonnen met behulp van Microsoft, Google, Facebook, Apple en Mozilla, is een tastbare stap voorwaarts voor een valuta-agnostische webbetalingsstandaard die eerst in 2013 is opgericht.

De lancering betekent de groeiende erkenning van cryptocurrency als betaaltechnologie.

W3C is in de loop der jaren meer geïnteresseerd in blockchain technologieën, die zijn eerste ever-blockchain workshop in juni vorig jaar presenteerde. Maar terwijl de deelnemers met belangstelling bleven in het standaardiseren en democratiseren van het gebruik van de technologie, werd er nog geen formeel werk beslist. Dat is echter veranderd.

De API wordt momenteel geïmplementeerd in browsers zoals Google Chrome, Microsoft’s Edge, Apple’s Webkit, Mozilla Firefox, de Samsung Internet Browser en de browser van Facebook.

Wanneer deze echt in gebruik genomen wordt, zal de betalingsverzoek API nieuwe betalingssoorten, waaronder bitcoin, ether, elke andere beschikbare cryptocurrency (evenals traditionele online betaalmethoden) rechtstreeks in de browser kunnen opslaan.

Consumenten zullen dan kunnen kiezen uit een keuzemenu van beschikbare betaalmethoden, een soort uitbreiding op de automatische invulfunctie die al in veel gevallen bij de kassa is ingeschakeld.

Daarmee zegt Ian Jacobs, hoofd van de betalingsactiviteit van de W3C, dat het nu een goede tijd is dat ontwikkelaars beginnen met het schrijven van codes voor betaalmethoden die ze graag zouden willen zien.

De vooruitgang

Maar het vooruitgang is niet zo makkelijk als het klinkt.

Jacobs vergeleek de volgende stappen naar matchmaking, waar de klanten de API moeten integreren en kiezen welke betalingsmethoden ze willen accepteren. Op dit moment moeten klanten de browser extensie downloaden en signaleren welke betaalmethoden ze gebruiken.

Met andere woorden, de handelaren moeten websites opbouwen die de nieuwe betaalmethoden erkennen, terwijl de gebruikers portefeuilles moeten hebben die “het protocol schrijven die geschreven werden”, zei Jacobs. “Zo koppelen het ecosysteem de handelaarszijde en de gebruikerszijde samen.”

Een demonstratie zal op 23 oktober plaatsvinden om te laten zien hoe Airbnb, Google en Mastercard de API gebruiken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here