bitcoin top bereikt volgens doubleline funds

De volatiele cryptomunt bitcoin blijkt, volgens de invloedrijke investeerder Jeffrey Gundlach, de nieuwe beursindicator te zijn. Dit heeft hij onlangs tegen persbureau Reuters gezegd en hij beweert al maanden dat bitcoin een voortrekkersrol vervuld bij risicovolle activa. De vorige koersdips hebben een trapsgewijs effect gehad op andere risicovolle beleggingscategorieën waaronder aandelen en junk-obligaties aldus Gundlach.

Voorspellende kracht

Jeffrey Gundlach beheert 119 miljoen dollar bij DoubleLine Capital. Hij is van mening dat de bitcoin nu zoveel voorspellende kracht heeft omdat de munt eind vorig jaar hoofdrolspeler was van het speculatieve segment. De cryptomunt heeft een wilde achtbaan achter de rug en bereikte een piek van iets minder dan 20.000 dollar medio december.

double line investmenst bitcoin

Hij zakte echter in waarde naar 6.600 dollar in de periode van december tot begin februari en keerde vervolgens in maar terug naar 11.500 dollar. De waarde is sindsdien weer langzaam afgenomen tot 6.953 dollar.

Volgens Gundlach betekent de crash van december dat er een eind is gekomen aan de speculatieve stemming. Vanaf half september ging de prijs van bitcoin stijl omhoog en de S&P 500 versnelde op precies hetzelfde moment volgens hem. “De bitcoin manie piekte in december en daarna begon de munt meteen te crashen”. De opmars van de S&P 500 ging tot 26 januari door maar de bitcoin crash schreeuwde dat de speculatieve manie al voorbij was. Vervolgens stortte de S&P 500 in elkaar en voegde zich bij de val van de bitcoin, aldus Gundlach.

Op het moment dat S&P zijn dieptepunt bereikte was bitcoin al weer aan het herstellen. Gevolg was dat de S&P een bodem vond en kroop de Nasdaq zelfs terug naar een nieuw hoogtepunt. Op het moment dat dat hoogtepunt werd bereikt was bitcoin al weer terug in de modus van een berenmarkt. De aandelen doken kort daarna ook omlaag.

Bitcoin heeft hoogtepunt bereikt

Volgens Gundlach is het natuurlijk allemaal met elkaar verbonden en hij geloofde in januari al dat de prijs van bitcoin zijn top had bereikt. “De high voor bitcoin is binnen”. Gundlach is erg kritisch over bitcoin en hij denkt dat deze munt totaal anders in elkaar zit dan de meeste mensen denken. Hij is van menig  dat men denkt dat het enorm veilig en anoniem is en niet gehackt kan worden maar hij heeft het gevoel dat het het tegenovergestelde is. De belegger bezit overigens zelf geen digitale valuta. Hij zegt dat dit type belegging ver af staat van zijn conservatieve DNA.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here