De waarde van een bitcoin kreeg in de nacht van woensdag op donderdagochtend flink wat klappen te voortduren maar herstelde zich weer knap.

De grootste digitale munt van dit moment tikte dinsdag in de ochtend al een waarde aan van meer dan 10.000 dollar en wist daarna meteen door te stoten naar een waarde boven de 11.000 (!) dollar. Volgens veel kenners en analisten was het wachten op een correctie en die kwam er dus ook. Woensdagavond kelderde de koerst van de bitcoin met 21 procent tot net iets boven 9.000 dollar. In Azië werden ze ook wakker en veerde de bitcoin weer op tot ruim boven de 11.000. De bitcoin blijkt zo maar weer een steeds krachtiger digitale munt te worden omdat heel veel handelaren de mogelijkheid aangrepen om een ‘goedkopere’ bitcoin aan te schaffen.

De verkoopgolf kwam mede door een ‘hoogtevrees’. Beleggers zijn dan bang voor koersdalingen en dan kiezen ze eieren voor hun geld en gaan ze verkopen. Dit veroorzaakt dan een kettingreactie. Op een van de grootste bitcoin handelsplatformen, Coinbase constateerde de hoogste activiteit ooit in het systeem.

Bitcoin record na record

Bitcoin blijft maar record na record boeken, moet je na gaan in het begin van 2017 stond de digitale munt nog rond de 100 dollar. Van de zomer in juli werd de weg naar boven echt pas ingezet en lag de waarde van de munt rond de 2.000 dollar.

Vergelijking met de tulpenmanie

Omdat er steeds meer een hype rondom de digitale munt ontstaat stappen ook meer speculanten in de rollercoaster van bitcoin en die zorgen er nu voor dat de cryptocurrency volatiel is. Meer en meer ‘traditionele’ bedrijven uit de financiële sector gaan zich richten op de bitcoin maar ook andere cryptocurrency. De tegenhangers van bitcoin, de criticasters noemen de digitale munt een bubbel en vergelijken het zelfs met de tulpenmanie uit de 17e eeuw en voorspellen dat er een dag komt dat deze bubbel uiteen spat.

De nieuwe minister van Financiën Wopke Hoekstra, toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank waarschuwen voor de risico’s van de bitcoin. Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz gaat zelfs zo ver en vindt dat bitcoin verboden moet worden.

 

Bron:            www.reuters.com

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here